W.S.V.
 
Aantal bezoekers:
1019813

Nieuws

Caravan Henk en Nel Boers verkocht <25-02-2017>

Beste leden,

Enige tijd geleden hebben de leden op de caravanwachtlijst een e-mail ontvangen over de te koop aangeboden caravan van Henk en Nel Boers. Met behulp van de terreincommissie is een koper gevonden. Wijnant en Carla van Genderen mogen zich de gelukkige eigenaar noemen van de caravan. Wij wensen Wijnant en Carla veel recreatieplezier op het caravanterrein.

Met vriendelijke groet,

De terreincommissie van W.S.V. Nautica

Nieuwe uitbaters! <15-01-2017>

Op zaterdag 7 januari 2017 hebben de nieuwe uitbaters Bruin en Yvonne voor het eerst de deuren geopend van het clubhuis. Het was een gezellige lunch. De grote aftrap was op zondag 8 januari 2017 met de nieuwjaarsreceptie. Het was een gezellige middag, onder het genot van een hapje en een drankje.

We wensen de nieuwe uitbaters veel plezier en succes met de exploitatie van het clubhuis!

Nieuwjaarsspeech voorzitter <01-01-2017>

Beste Nauticanen,

Namens het bestuur wil ik iedereen van harte welkom heten op onze nieuwjaarsreceptie van onze vereniging en wens u en uw familie nogmaals een voorspoedig en gezond 2017 toe.

Een speciaal welkom voor Yvonne en Bruin die afgelopen week het stokje hebben overgenomen van Caroline en Ronald. Wij wensen hen heel veel succes met de exploitatie van ons clubhuis.

Ik ben vereerd dat de opkomst weer goed is. Ik voel ook, zeker sinds mijn aanstelling hoe groot de verbondenheid is met de vereniging. Dat is fijn om te ervaren.

Het afgelopen jaar zijn we als vereniging gestart met grootscheepse infrastructurele vernieuwingen, met name op het gebied van energie is er onder leiding van Twan al veel aangepakt. In het huidige verenigingsjaar zullen we dit voortzetten en ik doe alvast mijn petje af en geef een diepe buiging voor de ruggengraat van onze vereniging. Ik wil daarom alvast alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet en gaan inzetten enorm bedanken. Als voorzitter voel je je dan enorm trots dat het allemaal lijkt of het vanzelf gaat, terwijl je aan de bar dan de echte verhalen hoort.

Wel heb ik nog een paar zorgen voor de toekomst. Naast financiële uitdagingen en de oprukkende Rotterdamse haven wil ik er een in het bijzonder met u delen. De mate van verdraagzaamheid binnen onze vereniging ligt onder druk. We vinden het steeds moeilijker worden om te respecteren wie of wat we zijn en op welke manier we samen optimaal kunnen recreëren en samen kunnen genieten. Het voelt een beetje of we de roots van onze vereniging aan het kwijtraken zijn. Dit mag niet gebeuren en ik zal me er persoonlijk voor inzetten om hier een positieve richting aan te geven.

Het afgelopen jaar hebben we weer veel gezellige evenementen gehad. Naast de jaarlijkse terugkerende evenementen hebben we ook een tweetal speciale evenementen gehad, namelijk het Brielse Maas Spektakel en de Gé trofee die op een succesvolle manier was gecombineerd met NautiBeatz. Het Brielse Maas Spektakel startte met een mooie vlootschouw en een schitterend vuurwerk in Oostvoorne. Alleen jammer dat Michel zijn rol als voorganger bij het terugvaren niet helemaal goed had begrepen, waardoor er nog een heuse reddingsoperatie uitgevoerd moest worden bij één van zijn volgers, speciale dank voor Willem vd Knijf en Henk Bol. De Gé trofee was er weer één als vanouds. Waarbij het gesponsorde bier van Ge Roerade de eerste uren waarschijnlijk heeft bijgedragen aan een vroege start van de gezelligheid en dat de demonstraties op het water daardoor toch ogenschijnlijk wel erg makkelijk verliepen. Ik hoop dat we dit evenement nu jaarlijks zullen terugzien op de kalender en dat Gé nog jarenlang de speaker voor dit evenement mag zijn.

Ondanks dat we in 2016 afscheid hebben genomen van de Activiteitencommissie, ben ik ervan overtuigd dat er ook dit jaar weer vele gezellige evenementen worden georganiseerd. Ik roep dan ook eenieder op die hier iets in wil betekenen om zich te melden bij het bestuur, zodat we deze plannen kunnen invullen.

Dan wil ik afsluiten met een toast op ons 58ste verenigingsjaar en dat we deze weer met veel gezelligheid, sportbeoefening en ontspanning mogen inluiden!

Proost!

Remco Apon, voorzitter W.S.V. Nautica

Verenigingsraad vergadering <25-10-2016>

Zoals aangekondigd is de verenigingsraad vergadering dit jaar op dinsdag 25 oktober om 20:00 uur in het Clubhuis. Alle commissieleden worden hier individueel voor uitgenodigd.

Toeristenbelasting <01-10-2016>

In de downloadsectie van de website (wel eerst inloggen) staat het formulier toeristenbelasting 2016. Dit formulier moet voor 1 december worden ingeleverd bij de penningmeester. In het Clubhuis liggen uitgeprinte exemplaren.

Foto's Gé Trofee <25-09-2016>

De foto's van de Gé Trofee zijn toegevoegd aan het foto-album.

De Rimajo is verkocht! <05-10-2015>

Ik wil iedereen hartelijk bedanken. Met name; Mathieu en Aad, die veel voor mij hebben gedaan.

Het gemis van Huib is te groot, de glans is er van af. Wij hebben een super gezellige tijd gehad op Nautica. Te veel om op te noemen.

Ik kom nog wel kaarten.
En met de woorden van Huib: “Bedankt voor de Gezelligheid”.

Clazien Dijkshoorn

Wimpeltje Jaarboek 2014 <29-04-2015>

Tijdens de ALV is de eerste editie van het Wimpeltje nieuwe stijl uitgereikt aan Anton Berg en Gé Roerade (vanwege zijn afwezigheid aan Els Kop). Vervolgens hebben alle aanwezige leden een exemplaar kunnen ophalen bij Chantal. Mocht u nog geen Wimpeltje hebben dan kan deze opgehaald worden in het Clubhuis. Een digitale versie is te downloaden op de website.

Nieuwe Voorzitter <29-04-2015>

Tijdens de ALV hebben we afscheid genomen van Chris als bestuurslid en Henk Als voorzitter. Remco is geïnstalleerd als nieuwe voorzitter en Joeri en Twan zijn toegetreden tot het bestuur. Ronald en Mariëtte zijn herkozen voor een termijn van 3 jaar.

Conceptnotulen beschikbaar <29-04-2015>

Zzaterdag 18 april was de jaarlijkse voorjaars ALV. De vergadering is goed bezocht maar mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn te komen dan kunt u in de downloadsectie de concept notulen nalezen.

Bart van der Vecht overleden <19-03-2015>

Zojuist bereikte ons het droevige nieuws dat, nog geen 2 maanden na het overlijden van zijn vrouw Ria, op 61 jarige leeftijd Bart van der Vecht is overleden. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op 24 maart om 14:00 uur in de aula van de nieuwe begraafplaats aan de Dirk van Voornelaan 16 in Rockanje.

Ria van der Vecht Overleden <29-01-2015>

Vandaag bereikte ons het bericht dat Ria van der Vecht is overleden. Wij wensen Bart en Nancy veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De uitvaartplechtigheid zal plaats vinden op 5 februari om 14:00 uur in de aula van de nieuwe begraafplaats aan de Dirk van Voornelaan 16 in Rockanje.

Begroting en verslag voorjaars ALV beschikbaar <08-11-2014>

Vandaag 08-11-2014 valt bij alle (kandidaat)leden de uitnodiging voor de najaars ALV op de mat. hierin wordt verwezen naar de begroting 2015 en het verslag van de voorjaars ALV 2014. Deze zijn vanaf vandaag te downloaden via de website (wel eerst inloggen)

Wifi en Camera's Actief <01-11-2014>

Na flink wat weekenden klussen met vele vrijwilligers is het WiFi systeem compleet opgeleverd en zijn de camera's actief. Het WiFi netwerk bevat een "vrij" deel wat voor iedereen op Nautica toegankelijk is en een "beschermd" deel de code hiervan is op verzoek verkrijgbaar.

Joris Gebroren <19-09-2014>

Op 19 september 2014 is Joris Robert Groenendijk geboren, zoon van Michel Groenendijk en Mariette Berg. Wij verwelkomen Joris als jeugdlid van Nautica en feliciteren Michel en Mariette met de gezins-uitbreiding.

Ere lid Kerst Koeze overleden <08-08-2014>

Jongstleden vrijdag, 8 augustus, is ons erelid Kerst Koeze overleden.

Kerst heeft de korte, heftige strijd niet kunnen winnen en is op 61 jarige leeftijd, veel te vroeg, aan zijn laatste tocht begonnen. Wij wensen Irene, Oelie, Martin, familie en vrienden heel veel sterkte in deze, onbeschrijfelijk, moeilijke periode.


Het laatste afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Huib Dijkshoorn overleden <31-07-2014>

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dan ons lid Huib Dijkshoorn is overleden. Zie de link "In Memoriam" voor aanvullende informatie.Krasse Knarren in de Media <18-07-2014>

Na het evenement in Schiedam is er weer volop aandacht voor de Krasse Knarren Trofee. Voor meer informatie kunt u mailen naar krasseknarren@wsv-nautica.nl.
We worden steeds ouder, maar ook steeds fitter. Neem nou de 83 jarige Tineke Wester die nog altijd waterskiënd bochtjes achter een speedboot draait. Speciaal voor waterskiers als Tineke roept WV Nautica nu de Krasse Knarren Trofee in het leven.........
Bekijk het volledige artikel op: http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/22859514/__Krasse_knarren_op_waterski_s__.html

Sail Nautica 2014 <07-07-2014>

Het laatste weekend van juni was er weer de traditionele Sail Nautica. Bij de foto albums kunt u de foto's van dit gezellige evenement zien.
Heeft u ook nog foto's van Sail 2014? Mail deze dan naar info@ckds.nl

Overlijden Netty van der Schans <01-06-2014>

Zondag bereikte ons het droeve bericht dat Netty van der Schans zaterdagnacht is overleden.
De afscheidsplechtigheid, voorafgaand aan de crematie, zal plaatsvinden op vrijdag 6 juni om 10:30 uur in de aula van uitvaartcentrum Monuta Memoriam, Langenhorst 100 te Rotterdam Zuid.
Zie ook de kaart bij "In Memoriam".

Nostalgische foto haven Nautica <24-03-2014>

De "senioren" zullen zich vast nog herinneren hoe de haven van Nautica er in 1966 uit zag. Met dank aan Reinier van de Wetering.


Renovatie Haven 2014 <24-03-2014>

Er zijn nieuwe foto's toegevoegd aan het album Renovatie Haven 2014.

Krasse Knarren bij MAX <17-03-2014>

Maandag 17 maart waren Tineke Wester en Piet Jongepier te gast bij Tijd voor Max. Heeft u de uitzending gemist dan kunt u op onderstaande link het item bekijken.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1404837#00:26:46

Voor meer informatie kunt u mailen met krasseknarren@wsv-nautica.nl

Overlijden Rob Koning <07-03-2014>

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Rob Koning woensdag 5 maart jl. is overleden. Vrijdag 7 maart is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in het uitvaartcentrum aan het Prinses Julianaplantsoen 8 te Maassluis van 19:00 tot 20:30. Zie ook de kaart bij In Memoriam. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.Renovatie Haven 2014 <06-03-2014>

Zoals u allen weet is men druk bezig met het vervangen van de steigers in de haven. Een impressie hiervan kunt u zien in het fotoboek.

Wim Snijder overleden <18-09-2013>

Zaterdag bereikte ons het droevige bericht dat, geheel onverwacht, ons gewaardeerd lid Wim Snijder is overleden. Informatie over de herdenkingsplechtigheid kunt u vinden op de “In Memoriam” pagina.

Varen met Gehandicapten <17-09-2013>

De foto's van het varen met gehandicapten en het spetterende feestje na afloop, zijn nu te zien in het fotoboek.
Met dank aan John Slavenburg en Leen van Dop.

Nieuwsbrief VNM/KNMC <10-04-2013>

Er is een extra nieuwsbrief van VNM/KNMC nieuwsbrief. U kunt deze vinden onder "downloads".

Agenda 2013 <15-01-2013>

Er zijn nieuwe activiteiten aan de agenda toegevoegd. Vooralsnog zijn alleen de data vermeld, zodat u hiermee in uw agenda rekening kunt houden. U wordt nog geïnformeerd over de juiste tijden, locaties en eventuele andere informatie.

Ina Apon overleden <07-01-2013>

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat afgelopen zondag 6 januari Ina Apon is overleden. Informatie over de begrafenisplechtigheid staat op de “In Memoriam” pagina.

Duf Balck Overleden <30-12-2012>

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat afgelopen vrijdag 28 december ons gewaardeerde lid Duf Balck is overleden. Informatie over de crematieplechtigheid staat op de “In Memoriam” pagina.
Foto's Sinterklaas 2012 <26-11-2012>

De goedheiligman heeft zondag 25 november een bezoek gebracht aan Nautica. Het was nog even spannend of de Sint wel zou komen, want er stond zoveel wind dat varen niet mogelijk was. Gelukkig was de Sint op tijd en hebben de kinderen een vrolijke, gezellige, muzikale middag gehad met veel strooigoed en natuurlijk had KadoPiet voor ieder kind een mooi kado meegebracht.
Foto's van dit bezoek staan nu op de site.
Met dank aan de heer P. Berg.

Begroting 2013 <14-11-2012>

De begroting 2013 is nu beschikbaar voor download.

Kaartdata <28-10-2012>

Kaartdata 2012-2013, Klaverjassen & Jokeren

04 November
18 November
09 December
13 Januari
03 Februari
24 Februari
17 Maart
07 April
21 April

Aanvang 14:00 uur in het Clubhuis.

Papendal Kinder Sport Parade <11-10-2012>

Omdat NOC*NSF 100 jaar bestaat, organiseert zij een sportdag speciaal voor kinderen! Dit is de Papendal Kinder Sport Parade.
We starten met een feestelijke opening en een gezamenlijke warming-up. Vervolgens gaat iedereen onder begeleiding verschillende bijzondere sporten en spelletjes doen.
Tussendoor zullen er verschillende bekende sporters langskomen zoals Epke Zonderland.
Aan het eind van de middag is er een spectaculaire sluiting met Ralf Mackenbach!
Aanmelden kan hier: http://www.noc100.nl/kindersportparade

Sail Nautica 2012 <12-07-2012>

Foto's van Sail Nautica 2012 zijn nu te zien in het fotoboek.
Met dank aan Hans Leisner.

Graag ontvangen we meer foto's van Sail Nautica 2012.
De foto's kunt u mailen (of via WeTransfer) naar info@ckds.nl.

Bezoek Zorgboerderij <22-05-2012>

Op zondag 20 mei zijn 18 Nauticanen op bezoek geweest bij Zorgboerderij Land-Goed in Zwartewaal. Foto's van dit bezoek staan nu op de site.

EK Oranje Wedstrijden <20-05-2012>

Alle Oranje wedstrijden tijdens het EK kunnen worden bekeken in het Clubhuis.
Zaterdag 9 juni om 18.00 uur Nederland - Denemarken (Speciale Dagschotel)
Woensdag 13 juni om 20.45 uur Nederland - Duitsland
Zondg 17 juni om 20.45 uur Nederland - Portugal

Kwart finale: 21 of 22 juni
Halve finale: 27 of 28 juni
Finale: zondag 1 juli

Piraten en Prinsessenfeest 2012 <14-05-2012>

Bij de foto albums zijn de foto's van het Piraten en Prinsessenfeest van alle stoere piraten en mooie prinsesjes te bewonderen.

Activiteiten <14-05-2012>

Op de Activiteiten pagina zijn voor de komende maand(en) leuke, gezellige en interessante activiteiten, voor klein en groot, toegevoegd. Er zit er vast één voor u bij. Schrijf u nu in!
Inschrijven kan via:
de website: www.wsv-nautica.nl
e-mail: ac@wsv-nautica.nl
of via de lijsten in het clubhuis

Ere-Lid (ome) Piet Slot overleden <12-03-2012>

Woensdag bereiken ons het trieste bericht dat (ome) Piet Slot, ere lid van Nautica is overleden. Piet zal zaterdag worden begraven in Crooswijk. Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit kenbaar maken op de website en via social media.

Velen zullen zich Ome Piet herinneren als de trainer van de waterski-jeugd. Hij was gedreven, enthousiast en een zeer goede onderwijzer. Menigeen zullen hem nog zo voor zich zien op de skisteiger, aanwijzingen roepend naar de skiërs. Of als hij 'toevallig' op de steiger was terwijl je net wilde gaan trainen, stapte hij mee in de boot.

Hij heeft het initiatief opgestart voor het jeugd-waterskikamp wat nog steeds jaarlijks op Nautica gehouden wordt. Ook deed hij winterse figuren-trainingen op de tapijtbaan in het clubhuis, om die vervolgens meteen bij de start van het nieuwe seizoen met de jeugd op het water te trainen, ongeacht de temperatuur. Zijn lijfspreuk was: 'Figurenskiën is als ballet op het water', wat niet meeviel als je haast bevroor. Maar de rest van het seizoen had je er veel profijt van.

Al met al een hele berg mooie herinneringen aan een enthousiaste en kundige waterski-leraar.

Foto's Sinterklaasfeest 2011 <29-12-2011>

De foto's van het Sinterklaasfeest 2011 staan nu op de site onder fotoboek.

Foto's Activiteiten 2010 <12-12-2011>

Er zijn nieuwe foto's van activiteiten van 2010 op de site gezet.
De foto's zijn te zien bij de foto-albums. Veel kijkplezier.

Inleverdata Wimpeltje 2012 <09-12-2011>

De inleverdata voor het Wimpeltje 2012 zijn:
Wimpel 1 Maart 2012
Inleveren van kopij vóór 2 februari, komt uit op 18 maart.
Wimpel 2 Juni 2012
Inleveren van kopij vóór 27 mei, komt uit 17 juni.
Wimpel 3 September 2012
Inleveren van kopij vóór 26 augustus, komt uit 16 september.
Wimpel 4 December 2012
Inleveren van kopij vóór 25 november, komt uit 16 december.

In Memoriam: J. Egas <18-11-2011>

Kort na het overlijden van zijn vrouw, is op 14 november 2011 de heer Jan Egas overleden.

Gelegenheid tot condoleren op vrijdag 18 november van 19.30 tot 20.15 in de Eben-Haëzerkerk, Emmastraat 116 te Vlaardingen.

De rouwdienst wrodt gehouden op zaterdag 19 november om 10.15 uur in genoemde kerk, waarna omstreeks 11.30 de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats Emaus, Emaus 6 te Vlaardingen.

Wij wensen de familie veel sterkte.

Activiteiten zomer <28-08-2011>

Wegens de slechte weersomstandigheden en weinig animo vervallen de laatste door de activiteitencommissie geplande activiteiten deze zomer.

Varen met verstandelijk gehandicapten 2011 <17-07-2011>

Niets zo veranderlijk als het weer. In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni raasde er een storm over (het westen van) Nederland.
Zoals bekend is er, na overleg met de leiding, besloten om op 18 juni niet te varen en een nieuwe dag af te spreken.

We gaan het weer proberen op zatedag 27 augustus. Op deze dag is tevens Sluiting Seizoen Brielse Meer.

De planning is grofweg als volgt:
rond 12.30 aankomst, drankje, indelen van de schepen
rond 13.30 varen
rond 15.00 - 15.30 terug, beetje muziek en bittergarnituurtje
rond 17.00 einde

In het clubhuis hangt een lijst waarop men zich kan aanmelden.
Indien er versierd wordt gevaren, dan is dat maar vast geregeld voor het "avond varen".

Hans Leissner

Foto's Varen Gehandicapten juni 2011 <17-07-2011>

De foto's van het (niet) varen met verstandelijk gehandicapten van 18 juni staan in het fotoboek.

Nieuwsbrief VNM/KNMC <16-06-2011>

De VNM/KNMC-nieuwsbrief van mei/juni 2011 is uit. U kunt deze vinden onder "downloads".

VNM/KNMC <18-05-2011>

Zoals gezegd in de voorjaarsledenvergadering,wordt Nautica lid van VNM, onderdeel van de KNMC.
De nieuwsbrief van april 2011 is ontvangen en kan men vinden bij "downloads".

Vaartocht Gehandicapten <13-05-2011>

Vaartocht 18 juni 2011.

Reeds twee vaartochten hebben we met elkaar georganiseerd, in
2007 en 2009. Om deze cyclus niet te doorbreken varen we ook dit
jaar weer.
Velen van ons hebben aan de vorige vaartochten hun medewerking
(varen of hand- en spandiensten) verleend en hebben daar een zeer
goed gevoel aan overgehouden.
De dankbaarheid van onze gasten was altijd hartverwarmend.
Een vervolg is nu dus op komst.

Er wordt op zaterdag 18 juni 2011 wederom een vaartocht, met en
voor gehandicapten, georganiseerd.
Te gast zullen zijn (ongeveer 20) bewoners van de zorgboerderij uit
Zwartewaal (www.land-goed.nl) en hun begeleiders (aantal nog niet
bekend). De bewoners zitten (ongeveer) in de leeftijdscategorie 12
tot 20 jaar.

De dagindeling zal er, grofweg, als volgt uitzien:
Ongeveer 10 uur in de ochtend ontvangst in het clubhuis, een drankje
met wat lekkers als binnenkomertje voor de gasten.
Voorstellen van de gasten aan de kapiteins van de deelnemende
schepen.
Tevens toewijzen van de opvarenden voor die dag.
Zo rond half 12 inschepen en de haven uit, voor het clubhuis
verzamelen, het vlaggeschip wordt nog aangewezen.
De te varen route zal nog worden uitgewerkt (zo veel kanten kunnen
we niet op), in ieder geval proberen we Brielle aan te doen.
Na terugkomst, zo rond 1 uur het clubhuis is.
De gasten krijgen dan “een patatje met” en een drankje.
Peter zal voor een muzikale opluistering zorgen.

Indien u dit evenement een warm hart toedraagt en u bent
beschikbaar meldt u dan aan.
U kunt zich opgeven als “kapitein”, u vaart dan uiteraard mee met uw
schip met “opstappers”, of als vrijwilliger voor hand- en spandiensten
aan boord of op de wal.

Opgave gaarne bij ondergetekende, bij voorkeur persoonlijk of per
mail: jleissner@hotmail.com
Hans Leissner
0654267263

Activiteiten Seizoen 2011 <05-05-2011>

De activiteiten commissie heeft weer verschillende activiteiten georganiseerd voor het komende zomerseizoen.

21 mei 2011
Opening Seizoen met als thema: Vandaag is Rood!

19 juni 2011
Waterspektakel (o.v.b)

6 augustus 2011
Frans Feest (o.v.b.)

Vossenjacht, Paintball en Verrassingsact staan ook nog in de planning.

U wordt op de hoogte gehouden.

Registratiebewijs snelle motorboten <16-03-2011>

Nieuw registratiebewijs voor snelle motorboten.

Vanaf 1 april wordt het registratiebewijs voor snelle motorboten een plastic kaart in creditcardformaat. Het papieren registratiebewijs is dan verleden tijd. Papieren registratiebewijzen die voor één april zijn uitgegeven, blijven uiteraard gewoon geldig. De kosten voor het registratiebewijs blijven gelijk.

Wie vanaf één april op het TNT-postkantoor een registratiebewijs snelle motorboten aanvraagt, krijgt het document niet meer meteen mee. De aanvraag wordt namelijk vanuit het postkantoor naar de RDW gestuurd waar de aanvraag wordt afgehandeld en het plastic registratiebewijs wordt geprint. De RDW verzendt het bewijs binnen vijf werkdagen na ontvangst van de aanvraag naar de klant.

Het plastic registratiebewijs heeft diverse voordelen boven het papieren document. Het is handzamer en gaat langer mee. Het document is beter bestand tegen water. En de veiligheidseisen die aan de kaart zijn gesteld zorgen ervoor dat het document fraudebestendig is.

De motorboot
Het registratiebewijs is verplicht voor ieder klein motorschip met een lengte van minder dan 20 meter dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Registratie is verplicht op vrijwel alle binnenwateren. Bij gebruik van de snelle motorboot hoort het registratiebewijs altijd aan boord te zijn. Het registratieteken dat op het bewijs staat vermeld, moet aan beide kanten van de snelle motorboot worden aangebracht.

De aanvraag
Het formulier ‘Aanvraag registratie snelle motorboot’ is verkrijgbaar via www.rdw.nl en bij elk TNT-postkantoor dat ook kentekenbewijzen afgeeft. Het volledig ingevulde aanvraagformulier kan worden opgestuurd naar de RDW of worden afgegeven bij het postkantoor. De aanvrager moet zich legitimeren aan de balie of een kopie van de legitimatie opsturen.
Aan het aanvragen van een registratiebewijs voor een snelle motorboot zijn kosten verbonden. Het tarief is bekend bij de RDW te Veendam en bij elke TNT-postkantoor dat ook kentekenbewijzen afgeeft. De tarieven staan ook vermeld op de website van de RDW.

Het is de bedoeling dat het registratiebewijs in de toekomst ook digitaal, via de website van de RDW, kan worden aangevraagd.

In Memoriam <26-02-2011>

Afgelopen donderdag, 24 februari 2011, is Wim Berwers overleden. Zie onder In Memoriam.

Kaart Data <29-08-2010>

De data voor het kaartseizoen zijn bekend. U kunt de data ook downloaden (zie onder downloads).
Deelname per keer: 3 euro.
Aanvang: 14.00 uur in het Clubhuis.
Aansluitend mogelijkheid tot gezellig eten met speciaal kaartmenu. Ook als u niet kaart bent u van harte welkom in het Clubhuis.

Afscheid George en Greetje <17-08-2010>

Zondag 19 september van 15.00 tot 17.00 uur vindt, in ons clubhuis, de afscheidsreceptie van George en Greetje plaats. Leden, gasten en donateurs van Nautica zijn van harte uitgenodigd om dit afscheid bij te wonen.

Clubgames 2010 <17-08-2010>

Afgelopen zondag, 15 augustus 2010, is voor de vijfde achtereenvolgende keer de Nautica Clubgames georganiseerd. Een uitgebreid verslag hiervan vindt u in het komende Wimpeltje.


Geboren! <04-08-2010>

Op 20 juli is geboren

SAMUEL CHARLES NEWMAN

zoon van Marjolein Jongepier en Tim Newman
broertje van LucasIn Memoriam <07-07-2010>

Afgelopen dinsdag, 6 juli 2010, is Rob Berg overleden.
Zaterdag 10 juli 2010 is er gelegenheid tot condoleren in de familiekamer van de Algemene Begraafplaats "Beukenhage", Naaldwijkseweg 101a te 's-Gravenzande van 16.00 tot 17.00 uur.
De afscheidsdienst wordt gehouden in bovengenoemde aula op maandag 12 juli 2010 om 13.30 uur, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aldaar.

Zie ook "In Memoriam".


Sail Nautica 2010 <25-05-2010>

26 en 27 juni is er weer Sail Nautica. Inschrijfformulieren graag inleveren bij Peter in het Clubhuis. Kosten: 95,00 euro per persoon.
Afrekenen en bekendmaking programma vrijdagavond 25 juni in het Clubhuis.

Aardbeving Haiti <10-02-2010>

Via onderstaande link kunnen jullie de belevenissen van Michael Kalkman volgen. Hij houdt dit regelmatig bij en schrijft nieuwe verhalen.

http://www.movingtheworld.org/user/michael_kalkman

Groetjes van uit het warme Santa Domingo
Michael Kalkman

Varen met Gehandicapten <31-10-2009>

Het varen met gehandicapten was weer een groot succes. De gehele dag is gefilmd en de dvd is nu te bekijken op deze site bij de video's.

Uitzending Teleac met Han van Scherpenzeel <16-10-2009>

Uitzending Teleac met Han van Scherpenzeel

Teleac laat in het programma Helder* op maandag 19 oktober zien hoe je met sport jong kan blijven.
Het is een erg leuk item geworden volgens de programmamakers, maar wat nog leuker is: de opnames zijn gemaakt tijdens het EK waterskiën bij WSV Maurik.
Han van Scherpenzeel is voor dit item geïnterviewd.

*Helder is een talkshow met educatieve inslag, waardoor er heel bewust voor is gekozen om een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te belichten. (bron: Mikro Gids)

De uitzending is op maandag 19 oktober tussen 16:35 en 17:00 uur op Nederland 2.

Kijken dus!

Bestuur WSV Maurik


In Memoriam <11-10-2009>

Na een slopende ziekte is op 7 oktober j.l. Piet Batenburg overleden. Zie In Memoriam.

Open officiële NK Wakeboard en Wakeskate 11-13 September 2009 <07-09-2009>


Eindelijk is het dan zover!
Het Open officiële NK Wakeboard en Wakeskate is een feit. Een vol weekend met wedstrijden, spektakel, entertainment, side-events, maar vooral veel plezier (zie programma).
Dit jaar vinden de Nederlandse Kampioenschappen Wakeboard en Wakeskate plaats in een nieuwe setting en wat voor een!
De Nederlandse Kampioenschappen Wakeboard en Wakeskate worden mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren Nike 6.0, Ronix, Hyperlite, TEN 80, CWB, X-Sportscam,
Mystic, Wakeboardjournal Mag, Nusport.nl, Rockstar en niet te vergeten de Technische Commissie Cable Wakeboard.
Het evenement vindt plaats op 11 tot en met 13 September op Recreatiepark Ermerstrand te Erm.

Dus doe mee, want naast de titel "Nederlands Kampioen 2009 Wakeboard en "Nederlands Kampioen 2009 Wakeskate" hebben de sponsoren ervoor gezorgd dat je zeker niet met lege handen naar huis gaat. Dikke vette prijzen dus voor alle podiumplaatsen! Zo voorziet Nike 6.0 alle wakeboard podiumplaatsen van een paar vette Nike 6.0 shoes en de wakeskaters van een complete outfit. Maar er is meer! De prijzenpot is dit jaar meer dan ruim gevuld door de sponsoren met Wakeboards, Wakeskates, Wakesurf boards, Kledingpakketten enzovoort.

Goodiepakket + vrij boarden:
Ook als je niet wint, ga je met een dik goodiepakket naar huis!! Plus voor alle deelnemers geldt vrij boarden tussen de wedstrijdblokken.

Op zoek naar sponsors, de gelegenheid om jezelf te promoten.
Er is voldoende media aandacht. Nusport.nl is met journalisten het gehele weekend aanwezig en zal voor, tijdens en na het evenement interviews afnemen en verslag uitbrengen. Er wordt gefilmd vanaf de kant en in de wedstrijd (helmcams etc.) dus voldoende gelegenheid om je Skillz te tonen!

Riderzone fueled by Rockstar en de Brandzone:
Nieuw dit jaar is dat er 2 zones zijn ingericht: de Riderzone en de Brandzone. De Riderzone "fueled by Rockstar Energy" is voor de deelnemers waar je kunt chillen tussen de wedstrijden. Rockstar Energy verzorgt de deelnemers daar van de nodige refreshments en extra's.
Dus "live like a Pro" en ben er bij!
In de Brandzone zijn vele merken vertegenwoordigd: Nike 6.0, Liquidforce, Ronix, Hyperlite, TEN 80, CWB, Jobe, Slingshot Wake, X-Sportscam, Mystic Wetsuits.
Er zijn previews van 2010 materiaal, demo's , promo's, stickers, giveaways.
Kom naar het NK en See for yourself!

Wakeboard + Wakeskate Roulette:
Op de zaterdagavond kun je tijdens de Wakeboard Roulette (Special Contest) meerdere geldprijzen winnen. Publiek / Vips / MKB wordt gekoppeld via de Roulette aan deelnemers!
De riders strijden zij aan zij per heat. De winnaar per heat neemt de inzet mee naar de volgende heat. Meer informatie volgt in de aankomende week op www.tccablewakeboard.com

Wakebabe 2009 sponsored By Ten 80:
We weten het allemaal, er lopen nog veel niet ontdekte supermodels rond, ben jij dat model of is je vriendin die WAKE BABE dan doe mee en schrijf je in! Er wordt gejureerd met een professionele jury. De dame die wint is verzekerd van persaandacht en een mooie fotoshoot! Meer daarover in de aankomende weken.

Programma:

11 September
Inschrijven deelnemers + vrije training wakeboard / wakeskate van 19:00 -21:00

12 September
Inschrijven laatste deelnemers 9:00
Start kwalificaties / voorrondes Wakeboard Aanvang 10:00 - 16:30
BBQ Aanvang 17:00 - 19:00
Avondprogramma Wakeboard / Wakeskate Roulette Aanvang 19:15 - 21:30
Wakebabe 2009 Contest Aanvang 22:00 - 23:30
Prijsuitreiking Wakeboard / Wakeskate Roulette + Wakebabe 2009 Aanvang 24:00
Beach Party!!!!!!! - Aanvang 24:00 Dress to Impress winnaar ontvangt prijs voor beste outfit.

13 September
Start kwalificaties / voorrondes / finales Wakeskate Aanvang 10:00 - 16:30
Start Finales Wakeboard Aanvang 10:00 - 16:30
Prijsuitreiking Wakeboard / Wakeskate 17:00

Inschrijfgeld:
Euro 35,- incl. BBQ op zaterdagavond. Geen deelnemer? No worries, iedereen kan zich aanmelden voor de BBQ! Kosten Euro 15,-

Startlicentie:
Euro 10,-

Uitleg:
Het is een open wedstrijd, iedereen kan meedoen. Maar wil je dat je wedstrijdresultaat meetelt voor de einduitslag en beker van de officiële Nederlandse Kampioenschappen Cable Wakeboard, dan moet je lid zijn van de N.W.W.B.
Voor de Nederlandse wakeskaters geld dit niet. Zij doen direct mee voor de einduitslag van de Nederlandse Kampioenschappen Wakeskate Cable.

Overnachting + Camping arrangement:
Wil je overnachten? Dat kan. Kijk op www.tccablewakeboard.com en www.ermerstrand.nl voor de arrangementen.

Inschrijven doe je op www.tccablewakeboard.com.

Tot op het NK Wakeboard/ Wakeskate 2009 / 11-13 Sept / Ermerstrand. Een vol weekend Fun, Spektakel, Music, Entertainment!!


Varen Met Gehandicapten <04-09-2009>

Vaartocht zondag 13 september

Zoals al aangekondigd in ’t Wimpeltje vindt de vaartocht met (verstandelijk) gehandicapten dit jaar op 13 september plaats.
Het betreft een groep van ongeveer 75 personen, waaronder een aantal begeleiders.

Het programma:

• Aanwezigheid schippers en kombuiskluizenaars om 10.00 uur in het clubhuis.
• Aankomst gasten op Nautica is gepland rond 10.30 uur.
• Koffie/thee en “wat lekkers” aanwezig.
• Uiterlijk 12.00 uur indeling schepen/opvarenden bekendmaken.
• Deelnemende schepen verzamelen voor skisteiger/passantensteiger Nautica.
• Het “1e schip” wordt nog bekend gemaakt.
• Aansluiten in willekeurige volgorde.
• De te varen route wordt nog bekend gemaakt, zal ongeveer 1 tot 1 ½ uur duren.
• Terugkomst op Nautica, verzamelen in clubhuis voor “patatje met”.
• Ter voorkoming van buikpijn een feestje bouwen met mogelijkheid tot Karaoke e.d.
• Einde van deze dag gepland rond half 5.
• Aansluitend “happen” (in vaste en vloeibare vorm) in het clubhuis.

Midden van de Eeuw Feest <27-08-2009>

In het fotoboek zijn foto's geplaatst van het Midden van de Eeuwfeest.
Mochten er nog meer Nauticanen foto's hebben gemaakt op dit feest, stuur ze dan naar de website beheerder (info@ckds.nl).

Varen Met Gehandicapten <28-07-2009>

In verband met de HAVENDAGEN in ROTTERDAM op 6 september is de activiteit :

VAREN MET GEHANDICAPTEN

Verzet naar:

ZONDAG 13 SEPTEMBER


Booteigenaren: Geef u op, er zijn veel schepen nodig !!


Hans Leissner / Piet Jongepier

Skikamp July 2009 <24-07-2009>

Het Kinder Waterskikamp van 18 en 19 juli jl is zeer succesvol verlopen.
De dertig deelnemende kinderen, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, hadden het op Nautica bijzonder naar hun zin.
Er werd met 5 skiboten gevaren, waarvan 2 met “boom” om de allerkleinsten op de skietjes te krijgen.
Na een enkel moeizaam begin kreeg een ieder al snel de slag te pakken en werd er volop aan de lange lijn geskied. Mede dankzij een royale sponsering van Jachthaven Geijsman uit Oostvoorne waren er veel nieuw skies alsook zwemvesten en pakjes aanwezig.
Na de “serieuze les” werd voor ontspanning gezorgd door capriolen op de banaan en met de banden achter de boot.
De zaterdagavond werd afgesloten met karaoke in het clubhuis, waarna de deelnemertjes voor de nacht werden ondergebracht bij diverse gastgezinnen op het Nautica terrein.
Op zondag was er gelegenheid tot het skiën op een wakeboard, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt.
Ondanks een verwaaide en verregende zaterdag en een zonnige, maar nog wel zeer winderige zondag waren de ski-resultaten bijzonder goed en de kinderen zeer gemotiveerd.
Dit skikamp werd georganiseerd door de sportcommissie van Nautica in het kader van het 50 jarig Jubileum van Nautica en was bedoeld voor kinderen uit de regio Voorne en Putten
en voor kinderen van de overige Watersportverenigingen rondom het Brielse Meer.

In het foto-album zijn foto's van dit skikamp te zien.

Hevige Wind <23-07-2009>

De dagen voor het skikamp 2009 was het niet al te best weer. Dat er ook hevige windstoten waren hebben ze op Nautica gemerkt. De tenten zijn door de wind opgepakt en het water in geblazen. Een aantal Nauticanen trotseerden het koude water en met vereende krachten werden tenten en tentstokken uit het water gehaald. Zie ook foto's.

Foto's Piraten <15-06-2009>

Nu te zien in het fotoboek: de Piraten boottocht.

Waterski-kamp <19-05-2009>

WATERSKI- KAMP BIJ NAUTICA

Watersport vereniging Nautica, gevestigd aan de noordzijde van het Brielse Meer
viert dit jaar het gouden jubileum. 50 jaar geleden vestigden de eerste Waterskiërs
zich aan de oevers van het Brielse Meer en hieruit ontstond een bloeiende vereniging.
Jarenlang “dicteerden” de Nautica skiers de nederlandse waterskisport. Met namen als Marlon van Dijk, Pieter Slot en Marjolein Jongepier won de club uit Brielle vele Europese en
Wereldkampioenschappen. Tot op de dag van vandaag komen de Nederlandse Kampioenen
uit de stal van Nautica en dagelijks wordt er getraind op de wedstrijdaccomodatie op het Brielse Meer .
Ter gelegenheid van het Gouden Jubileum wordt er op zaterdag 18 en zondag 19 juli een Kinder Waterskikamp georganiseerd .
Hiervoor worden kinderen van 6 tot 13 jaar uitgenodigd die woonachtig zijn in de regio, dwz. op Voorne en Putten en de kinderen van de watersportverenigingen op het Brielse Meer.
De kosten voor het gehele weekend, inclusief waterskiën /waterski-les/eten /slapen en drinken bedraagt
€ 200 per kind. De vereniging sponsort hiervan € 150, zodat voor slechts € 50 aan dit skikamp kan worden deelgenomen.
Met dit initiatief wil de vereniging “de regio” kennis laten maken met de Watersportvereniging Nautica en dankbaarheid tonen voor de fantastische lokatie waarop de vereniging is gevestigd.
Voor inlichtingen/aanmelding voor dit Waterskikamp kan men zich wenden tot:
Piet Jongepier piet@decokay-vanloenen.nl tel : 0653381815

W.S.V. Nautica
Visserrijweg 7 Brielle
www.wsv-nautica.nl

datum: zaterdag 18 en zondag 19 juli 2009
lokatie : Nautica
leeftijdklasse : 6 tot 13 jaar
slapen : kinderen worden ondergebracht bij caravans en boten
:eigen tentje meenemen mag ,maar hoeft niet
Eten ed .: clubhuis Nautica
Op zondagmiddag is er vanaf 15.00 uur voor ouders en gasten een barbecue op het terras van het clubhuis, waar men tevens kan kijken naar de kinderen die een spel op het water uitvoeren.
De ouders van deelnemende kinderen van de watersportverenigingen kunnen met boot vanaf vrijdagmiddag (kostenloos) aanmeren en het weekend op Nautica verblijven.
Het meenemen van eigen skipak en zwemvest is zeer gewenst.
Deelname kosten gaarne storten op rekeningnummer 1797817 t.n.v. P. Jongepier onder vermelding van Waterskikamp.

Karaoke-Show <08-05-2009>

KARAOKE-SHOW "Zingend de Zomervakantie in" is verplaatst naar zaterdagavond 18 juli.

Ga uw stembanden vast oefenen om goed voor de dag te komen.

Peter & Karoline

BBQ in de Zomervakantie <08-05-2009>

Op de woensdagen tijdens de zomervakantie kunt u op het terras van het Clubhuis onbeperkt bbq-en voor de prijs van 12,50 euro p.p.

Woensdag 29 juli 2009
Woensdag 5 augustus 2009
Woensdag 12 augustus 2009
Woensdag 19 augustus 2009
Woensdag 26 augustus 2009

HALLOWEEN <08-05-2009>

Op zaterdag 31 oktober 2009 is er een Halloween Party in het Clubhuis.

Tandem/Goed doel <05-05-2009>

Beste Nauticanen

Ik heb een Sparta Tandem gekocht en ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan wil ik deze graag aan Nautica geven voor gebruik door leden en passanten.
(samen naar Brielle, of voor de fietsers onder u samen naar Hellevoetsluis of verder)

Hij staat nu bij de fietsenmaker, maar komt als hij helemaal spic en span is (over een paar weken) naar Nautica en zal in de garage van George en Greetje gestationeerd worden.

Ik heb er een goed doel aan gekoppeld. Onder het motto "fiets me arm", geef ik aan het goede doel van mijn huisarts 50 cent (50 jaar Nautica) per kilometer die men met de tandem fietst.
De fietsers mogen natuurlijk nog een extra bijdrage doen.

Ik hoop dat er gebruik van wordt gemaakt, zo niet zetten we hem volgend jaar weer op marktplaats.

Het goede doel is stichting WWCF, welke organisatie een kinder-leer-boerderij in Cambodja ondersteunt.
Website www.wwcf.nl


Mvgr Wim Snijder

PS Piet Jongepier wilde al met deze tandem op de skimachine gaan fietsen om het goede doel te steunen.

Middeleeuws Jubileum Feest <03-04-2009>

!!!!!UITNODIGING!!!!!

Middeleeuws Jubileum Feest
15 augustus 2009
Aanvang: 19.30 uur

Een feest met heerlijk eten en live muziek.
Een Groot Middeleeuws Eetfestijn in ons Nautica Kasteel.

Het eten is inclusief voor alle leden.
Ook introducees zijn van harte welkom.
De prijs voor gasten is 20 euro p.p.

Tot 15 Augustus!!!!!
Zorg dat je erbij bent!!

Jubileum Sail 26-27-28 juni <02-04-2009>

Onze voorzitter, Piet Jongepier, heeft ons overgehaald om nog een keer een Sail Nautica te organiseren. De raderen bij Inge en mij draaien op volle toeren!

Voor het reserveren van onze bestemming en om er zeker van te zijn dat iedereen mee kan (met eigen boot of als bemanning/gast), is het van groot belang dat wij zsm van jullie horen met hoeveel personen ieder schip deelneemt.

Wij gaan zorgen voor een extra lang weekend vol verrassingen.
We starten de Sail op vrijdag avond 26 juni met lekker eten in het Clubhuis en beeindigen op zondag avond 28 juni met het traditionele Captain's Dinner.

De prijs van deze speciale Jubileum Sail 99 Euro p.p.

Wij hopen op een snelle reactie van jullie en zijn al helemaal in de stemming voor Sail Nautica 2009. Jullie toch ook??

Groeten, Inge en Rien Offers

Nautica Goes Gold <01-04-2009>

OPENINGSFEEST !!!NAUTICA GOES GOLD!!!

Alle leden worden uitgenodigd op 2 mei vanaf 19.30 uur voor dit onvergetelijke Sixties - Seventies - Eighties - feest inclusief een uitgebreid eetfestijn met:

Muziek uit die jaren!
Eten zoals in die jaren!
Feesten zoals in die jaren!

!!!Laat op ons 50 jarig jubileumfeest ook uw kleding oogverblindend zijn!!!

Op ons openingsfeest geen introducees.

Jubileum Paasbrunch <31-03-2009>

Ook in ons jubileumjaar wordt er weer een gezellige Paasbrunch georganiseerd en wel op Maandag 13 april a.s. (Tweede Paasdag)
In het kader van ons Jubileum Jaar gaan Peter en Karolien er weer iets speciaals van maken. Ook de Jubileum Commissie zal extra aandacht aan de Paasbrunch geven!

Alle leden die voor de Paasbrunch inschrijven, kunnen deze keer kostenloos bijschuiven.
Introducees betalen 15 Euro pp.

Inschrijvingen moeten wel snel binnen zijn, want na 4 april is aanmelden niet meer mogelijk.

Waterskieënde Eekhoorn <19-12-2008>

Ooit een waterskieënde eekhoorn gezien?

http://www.nuvideo.nl/opmerkelijk/21721/waterskiende-eekhoorn-trekt-veel-bekijks.html

Foto's zomermarkt '08 <21-11-2008>

In het fotoboek zijn een aantal foto's van de zomermarkt geplaatst.

Brandersfeesten 2008 <02-10-2008>

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON op de BRANDERSFEESTEN 2008

De Brandersfeesten in Schiedam zijn een groot succes geworden . Inmiddels voor het 4e jaar nodigde onze voorzitter Piet Jongepier met mede organisator Michael Kalkman de leden uit naar Schiedam. Met 17 schepen en zelfs vele Nauticanen zonder boot was het een drukte van belang op de kade en in de prachtige winkel van Decokay van Loenen gedurende dit laatste zonovergoten weekend van september.
De vrijdagavond werd ingevuld met een bezoek aan de taptoe en daarna tot in de kleine uurtjes met een “gelukkig” samenzijn met oud Hollandse spelletjes zoals sjoelen, dammen, pim-pam-petten en mens-erger-je-niet. Het zaterdagprogramma begon met een speciaal voor Nautica muzikaal optreden van Bambate uit Vlaardingen.
Hierop volgde het Oud Hollands diner met soep, diverse stampotten, Speklapjes en wat al niet meer. Na het dessert konden velen van de 70 tafelgasten geen “pap” meer zeggen, zo lekker waren de gerechten .
Het team van koks onder leiding van Clasien en Natasja had dan ook dagen in de keuken(s) gestaan ter (voor)bereiding van dit diner. Ook de Schiedamse brugwachters waren bij het diner uitgenodigd en dit werd bijzonder op prijs gesteld. De jarige penningmeester Hans Leissner werd ook nog even in het zonnetje gezet; hij kreeg een taart met brandende kaarsjes en was als een kind zo blij …
Van 21.00 tot 22.00 uur volgde de Gondelvaart. Hieraan werd door Nautica deelgenomen met 2 schepen en met een spel op het water, het zgn. Oud Hollands Ringsteken.
Kinderen, zittend in een band met in de hand een lans, werden naar een ring getrokken door “sterke mannen” op de eerste boot. Vervolgens moest de ring worden gestoken.
Het spel kwam goed uit de verf en met regelmaat kreeg het Nautica convooi luid applaus van het publiek. Een groot compliment voor de schippers Henk en Chris is op zijn plaats voor hun vaarkunst. De Gondelvaart, met 40.000 bezoekers aan de kade, was de grootste publiekstrekker.
Na de Gondelvaart volgde het Schippersbal in de Aula van het Schiedams Museum, waar ook de prijsuitreiking werd gehouden. Helaas won Nautica geen prijs, maar dat mocht de pret niet drukken ,deelname aan was al een feest op zich .
Het verse naar croissants geurende zondagochtend ontbijt zorgde alweer snel voor een goede stemming en om 11.00 werd gestart met het Oud Hollands Ringsteken op de kade van de Korte Haven. Op een Tandem, een Step, een Driewieler, ja zelfs op een Solex, kwamen de deelnemers aanrijden en werden vele ringen gestoken. Tafels en banken gingen alras naar buiten en toen de twee Shantykoor accordeonisten een optreden verzorgden, ja toen was “Geluk weer heel gewoon……………” .
Rond 16.30 uur was het tijd voor vertrek en werd de terugtocht naar Brielle aanvaart.
Veel dank aan alle helpers die dit fantastische weekend mogelijk maakten, zoals de Koks, de Bediening, de Koeriersdienst, de Schippers, de helpers met de Gondelvaart, de Discjockeys, de Kinderen, de Sponsors en tot slot de Gemeente Schiedam.
De foto’s op de site zeggen voldoende: “Geluk was heel gewoon in Schiedam! ”

Nautica Treffen <29-09-2008>

W.S.V. Nautica Treffen
zaterdag 23 augustus 2008

Wat een aantal nachten slecht slapen al niet teweeg kan brengen?!
’s Ochtends: “Hans wat vind je ervan als ik eens een zomermarkt op Nautica ga organiseren?”. Hans: “Mmmmm……”. Volgende ochtend: “Hans, ik zou het leuk vinden om het zo en zo en zo …….. te doen”. Antwoord Hans: “Weet je het zeker? Nou, dan ga er maar voor”.

Eerst even bij het bestuur voelen of mijn idee gedragen wordt en dan een aantal Nauticanen prikkelen. Algemene reactie: “Hartstikke leuk idee”. Nog even met Peter van het clubhuis een datum afstemmen, en na enig beraad met deze en gene neemt het finale plan zijn vorm aan. Op 23 augustus is er op het Nautica-voetbalveld een zomeravondmarkt met als hilarische activiteit een veiling. De watersportverenigingen rond het Brielse Meer worden uitgenodigd om deze avond te bezoeken. En het bestuur biedt alle schippers een gratis overnachting op Nautica aan. Het doel: Een gezellig samenzijn en het uitwisselen van sterke verhalen met mede schippers. Met de opbrengst van de avond willen wij graag een mooi speeltoestel aan onze speeltuin toevoegen. Als Nautica kunnen wij ons goed presenteren door marktkramen te bezetten met een verlengstuk van beroepen, hobby’s of werkzaamheden van leden. Zo gezegd, zo gedaan.

Een aankondiging voor op het Nautica mededelingenbord, de piano en het bord in het clubhuis is zo gemaakt. Al gauw begint het idee binnen onze vereniging te leven. Dan is het zaak om de WSV’s te gaan uitnodigen. Op de zonnigste woensdag van dit jaar zijn we “Hans & Esther” samen met Peter en Karoline in de speedboot gestapt. Op weg om 17 verenigingen persoonlijk uit te nodigen en een brief ondertekend door onze voorzitter samen met 2 aanplakbiljetten te overhandigen. Het idee wordt superpositief ontvangen.

In de tussentijd ook nog even brainstormen met veilingmeester Peet. We hebben ons huiswerk gemaakt en zijn er helemaal klaar voor!

Vrijdagnacht 22 augustus. Nééééééééé!!!! Regen, regen en nog eens regen. Kortom alweer niet geslapen.

Zaterdagmorgen, Hans maakt het ontbijt en ziet George met zijn lieslaarzen door het voetbalveld waden. Met goede moed denk ik nog: “Als het zonnetje vandaag nog schijnt droogt het wel op.” Maar deze gedachte wordt meteen afgestraft door een volgende regenbui.

10:00 uur Overleg in het clubhuis. Plan B.
Het hele clubhuis wordt ontruimd, een indeling gemaakt, marktkramen binnen opgebouwd, tenten buiten opgezet en het terras horeca klaar gemaakt. Dan zijn we er klaar voor. De avond kan beginnen.

Naar de caravan even lekker opfrissen en omkleden en om half vijf weer richting clubhuis. Tot mijn verbazing loopt het clubhuis dan al helemaal vol. Snel beginnen met stikkers plakken, zodat we kunnen zien wie bij welke haven hoort en het gemakkelijker is om een gesprek te openen. (Uiteindelijk meer dan 12 wsv’s geteld en naar schatting 250 bezoekers). Al snel horen wij de kreet: “Ik ben los”. Anneke kon de rij voor haar kraam nauwelijks bijgebakken krijgen. En al snel was ze helemaal uitverkocht. Andries met zijn lekkere visjes volgde Gouw. En heeft vervolgens zijn diensten aan Peter verleend die ook snel een hamburgertekort had. Kortom er werd lekker gegeten en gedronken en de sterke verhalen begonnen al aardig op gang te komen. De invulling van de marktkramen was leuk, gevarieerd en van hoge kwaliteit. Van enkele marktactiviteiten hebben wij een donatie gekregen voor het goede doel en van anderen zelfs de volledige opbrengst. Waarvoor zeer hartelijk dank.

Dan wordt het tijd voor de veiling. Kom Peet, even omkleden en dan alvast reclame lopen. Als ik (inmiddels in avondtoilet) overal ga aankondigen dat de veiling zo gaat beginnen is men verbaasd over mijn looks. Ja, jongens we gaan het serieus aanpakken. De veilingstukken staan gereed en ik begin lichtelijk nerveus te worden. Peet neemt de microfoon en start als geen ander de veiling. We hebben 29 (+1) stukken, dus er moet hard gewerkt worden. Al gauw heeft men de smaak te pakken en wordt er leuk tegen elkaar op geboden. Dan een extra ingebracht STUK. John wordt in de verkoop gegooid! Plotseling gaan ook de vrouwen massaal bieden. En John weet eigenhandig zijn marktwaarde aardig te verhogen. Bij de heren is de Lamborghini Experience erg in trek en met deze klapper komt de totale opbrengst van de veiling op Euro 2037,00.

Aansluitend barst het feest los. Er wordt met de heupen gewiegd, met de armen gezwaaid en zelfs op tafels gedanst. Eindelijk zit ik met een spa’tje (nee, geen champagne helaas) vanaf een rustige plaats het geheel te overzien. En ik ben tevreden. Ik zie vrolijke, lachende gezichten van voor mij bekende en onbekende mensen. Ik denk dat we zijn geslaagd in ons doel “het gezellig samenzijn” en dat we tevens Nautica goed op de Brielse kaart hebben gezet.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers van binnen en buiten onze vereniging. Ik bedank dan ook iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan deze avond hartelijk. Een speciaal bedankje is op zijn plaats voor mijn mannen. Voor Hans omdat hij samen met mij alle aangename en onaangename zaken, betreffende iets organiseren, heeft moeten doorstaan. En voor Yarno omdat mama op zaterdag veel te weinig aandacht voor hem heeft gehad.

Groetjes Esther Kuijpers

Clubgames 2008 <27-08-2008>

De clubgames 2008 zijn een groot succes geworden. Het thema “The Olympics” sprak velen aan om met een sportieve “uitmonstering “voor de dag te komen .

Judo , Zwemmen , de Bobslee, Turnen en diverse Chinese looks waren op het woelige water voor het Clubhuis te zien . Zelfs een “protest” deelnemer ,met de wens dat Waterskien in 2012 ook een Olympische sport moet worden.

De Clubgames, met vooraf een goed smakend Chinees buffet waaraan door 60 leden werd deelgenomen en na afloop een spannende prijsuitreiking en een gezellig samenzijn, waren wederom een echte Nautica activiteit .

De uitslagen :

Categorie Kinderen:

Gedeelde 3e plaats :Jelle en Bobby : Bobsleen
Liselotte en Pieter : Turnen

2e plaats :Steffanie en Claire : Olympische Tocs

1e plaats :Twan en Maichel : JudoCategorie Volwassenen:

3e plaats : John en Pieter : Bassie en Adriaan

2e plaats : Kim en Amber : Para olympics

1e plaats : Yarno, Esther en Hans : Fortune CookiesDe organisatie lag in handen van : Deborah , Els en Anneke en de speaker was Ge Roerade


Foto Album update <27-08-2008>

Nu op de site: de foto's van Sail 2008 en van de Clubgames 2008.

Spaanse Avond met Tapas Buffet <15-08-2008>

Zaterdag 16 augustus vanaf 19.00 uur in ons clubhuis:
kosten buffet inclusief 1 glas Sangria : € 14,50 per persoon
let op : opgave deelname uiterlijk tot vrijdagavond 22.00 uur !!
via info@mikado-services.nl of 06-54607178

Nautica Olympics met Chinees Buffet <15-08-2008>

Woensdag 20 Augustus: De jaarlijkse Clubgames staan natuurlijk in het teken van de Olympische Spelen
Verzin de mooiste /dolste / sportiefste creatie en vertoon u op de waterskies
Een deskundige jury beoordeelt en beloont met prachtige prijsjes
Ondersteunende Muziek = CD zelf meenemen
Organisatie en opgeven: Anneke Schouten 06.51.52.07.87 / Els Kop / Deborah van de Heuvel
Aanvang Buffet : 17.00 uur & Einde Buffet 18.30
Aanvang Skiën : 19.00 uur tot donker
Muziek en Gezelligheid: Einde 23.00 uur
Kosten Clubgames + Buffet : € 10,- per persoon
Limonades & Wijn & Bier : 1 euro
nb: de woensdag avond Barbecue vervalt en het Clubhuis is gesloten

Nautica treffen <15-08-2008>

Op Zaterdagn 23 Augustus zal er een gezellige Zomeravondmarkt plaatsvinden met aansluitend een Grootse Veiling ten behoeve van uitbreiding van de Speeltuin van Nautica.
Een goed Idee ? Een stand houden ? een Veilingstuk aanbieden ?
Ook watersportvereniging rondom het Brielse Meer worden uitgenodigd om( per
schip ) dit evenement te bezoeken.
Aanvang Markt : 17.00 uur & Catering op het voetbalveld
Einde Veiling : 22.00 uur
Aanvang Discoshow in het Clubhuis : 22.15 uur
Organisatie : Esther Kuijpers tel 06: 50413758

NB: het Clubhuis is gesloten tussen 16.00 uur en 22.00 uur

BBQ/Karakoke <13-06-2008>

Op Zaterdagavond 12 juli a.s. is er een BBQ met aansluitend Karaoke in het Clubhuis. Meer info volgt.

“Sail 2008 Openings BBQ” <12-06-2008>

Voorafgaande aan de SAIL is er op vrijdag 27 juni a.s. een BBQ in het Clubhuis met muzikale ondersteuning van life-band FLYING VISIT. Kosten 18,50 pp onbeperkt BBQ-en. U dient zich vooraf in te schrijven zodat wij ons kunnen voorbereiden op het aantal personen voor het maken van deze “Sail 2008 Openings BBQ”
Inschijven kan via info@mikado-services.nl of aan de bar in
’t Clubhuis of telefonisch 06-54607178 / 06-46402117
Inschrijving mogelijk tot 25 juni 2008.

Opening Seizoen <01-05-2008>

Op zaterdag 10 mei a.s. is het Opening Seizoen-feest “PINK-PARTY” in ‘t Clubhuis. Aanvang 20.30 uur. Dress-code: PINK.

!!!!GEZOCHT "BRIDGEBOOT"!!!! <03-04-2008>

Op 6 september 2008 organiseert Bridgeclub Schiedam ’59 in het centrum van Schiedam de 4e Historische Bridgetocht.
Hierbij zullen meer dan 400 bridgers uit het hele land in verschillende historische locaties, zoals molens en musea, spelen. Dit evenement is niet commercieel en wordt door sponsors mogelijk gemaakt.
Nu de boot van onze ‘kapitein Klepke’ niet meer beschikbaar is, zoeken wij één of twee boten waar op twee of drie bridgetafels gespeeld kan worden.
Ik wil nog even benadrukken dat wij niet commercieel zijn en streven naar een neutrale begroting.
De deelnemers betalen €45 per paar en dat is inclusief een uitgebreide lunch, koffie vooraf en een klein flesje jenever als presentje.
Weet u mensen met een boot die het leuk zouden vinden 6 september aan dit evenement mee te doen?
Ik ben er van overtuigd dat het een onvergetelijke dag zal worden.

Hartelijk dank,
Jos van den Dool
Historische Bridgetocht Schiedam

Captain's Dinner <16-02-2008>

Zaterdag 16 februari a.s. Captain's dinner. Kosten 18,50 euro p.p. Aanvang vanaf 19.00 uur, met vanaf 20.30 uur levende muziek met de Flying Visit Band. U dient zich vooraf in te schrijven zodat wij ons kunnen voorbereiden op het aantal personen voor het maken van het Captain's Dinner. Inschrijven kan via info@mikado-services.nl, aan de bar in het Clubhuis of telefonisch 06-54607178 / 06-46402117. Inschrijven mogelijk tot 13 februari 2008.

Afsluitingsdiner Kookprutsers <07-02-2008>

Op zondag 27 april 2008 is het Afsluitingsdiner van Kookprutsers. Aanvang 15.00 uur. Kosten 7,50 euro p.p. Op deze middag kunt u komen genieten van de kookprestaties van het “Koken met Prutsers” team, dat in de wintermaanden o.l.v. Luc Bisschops de beginselen van het koken is bijgebracht.
U dient zich vooraf in te schrijven zodat de heren zich kunnen voorbereiden op het maken van dit Afsluitings Diner. Inschijven kan via info@mikado-services.nl of aan de bar in ’t Clubhuis of telefonisch 06-54607178 / 06-46402117. Inschrijving mogelijk tot 23 april 2008

Zelfwerkzaamheden <06-02-2008>

De data voor de zelfwerkzaamheden zijn: Zaterdag 12, 19 en 26 april 2008.

Stampot Avond <26-01-2008>

Op zaterdag 26 januari Stampot Avond in het Clubhuis. Aanvang 20.00 uur. Kosten: 15 Euro per persoon.
Graag opgave vooraf aan de bar in 't Clubhuis, per email info@mikado-services.nl of telefonisch 06-54607178 / 06-46402117


Kerstborrel <16-12-2007>

Op zondag 16 december a.s. organiseren wij een gezellige kerstborrel voor W.S.V. Nautica in ’t Clubhuis vanaf 15.00 uur.

Als u komt zorgen wij voor de borrelhapjes.
Zo niet dan wensen wij u op voorhand hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2008.

Peter & Karoline

Video Bruiloft Marjolein en Tim <03-12-2007>

Een impressie van de video van de bruiloft van Marjolein en Tim is nu beschikbaar op de site.
U kunt deze impressie nu bekijken.

Brandersfeesten <15-10-2007>

Het optreden van Pavarotti was ongetwijfeld het hoogtepunt van de brandersfeesten 2007 te Schiedam. Zie het fotoboek voor de foto's.

Vergadering verenigingsraad <09-10-2007>

De vergadering van de verenigingsraad op 6 november a.s. is verplaatst naar 15 november 2007.

Foto's up to date <30-08-2007>

De foto's van de vaartocht met gehandicapten, Sail 2007, bruiloft Marjolein en Tim en van de Club Games staan nu op de site. Ga snel naar fotoboek en bekijk ze allemaal.

Huwelijk Marjolein en Tim Groots gevierd <21-07-2007>

Het huwelijk van Marjolein en Tim is groots gevierd. Bekijk nu alle foto's. Een verslag volgt nog.

Vaarbewijzen langer geldig <16-05-2007>

Tijdens de behandeling van de Binnenvaartwet in de Eerste Kamer is door het Eerste Kamerlid Cees van den Oosten VVD de geldigheidsduur van de vaarbewijzen 1 en 2 voor de pleziervaart aan de orde gesteld.
Hij vroeg aandacht voor de wonderlijke situatie dat de geldigheidsduur van deze vaarbewijzen eindigt op 65-jarige leeftijd en vervolgens om de drie jaar moet worden verlengd.

In vergelijking met het rijbewijs voor personenauto’s, dat zoals bekend, een geldigheidsduur tot 70-jarige leeftijd kent met een verlengingsmogelijkheid van telkens 5 jaar, is dit een vreemde situatie. “Het behoeft geen betoog dat het risico van het rijden op de weg vele malen groter is dan het varen met een pleziervaartuig, mede lettend op de relatief korte periode waarin in Nederland wordt gevaren,” aldus Van den Oosten.

Hij wil graag van de staatssecretaris mevrouw T. Huizinga-Heringa vernemen, of zij bereid is het zo in te richten dat de geldigheidsduur en de verlengingsduur van vaarbewijzen ten minste vergelijkbaar is met die van het rijbewijs. Het betreft duizenden vaarbewijzen.
Zo’n maatregel zou uitstekend passen in het kader van deze nieuwe binnenvaartwet, waarmee terecht deregulering en administratieve lastenverlichting van de binnenvaart c.q. pleziervaart wordt bereikt. Bovendien wordt het voor de betrokkenen goedkoper.

Opening seizoen 2007 een muzikale happening. <13-05-2007>

Gisteravond was het een avond vol met glitter en glamour. Ruim 85 Nauticanen waarvan het merendeel gekleed in "Seventies" stijl. Op een verlichte dansvloer en onder de bekende jaren 70 lichteffecten werd er gedanst op de bekende danceclassics. Kijk in het fotoalbum voor een impressie.

Demmerikse brug Vinkeveen gestremd <17-04-2007>

Demmerikse brug Vinkeveen gestremd van 18 april tot en met 30 april 09.00 uur.

De Demmerikse brug ligt tussen de Zuidplas en de ‘kleine plas’ van de Vinkeveense plassen en vormt dé toegang tot de Vinkeveense Plassen. Deze brug is niet de jongste meer en delen van het brugdek moeten worden vervangen.

Volgens planning zouden de werkzaamheden begin april afgerond zijn. De werkgroep Loosdrechtse Plassengebied van het Watersportverbond heeft uitgezocht waarom de stremming langer duurt dan verwacht en daardoor vele toervaarders dupeert die graag van en naar de Vinkeveense Plassen varen.

Buiten zijn schuld kreeg de aannemer te maken met een leveringsachterstand van staal. Hierdoor heeft de aannemer gevraagd om uitstel van de werkzaamheden en de provincie heeft dit, enigszins morrend, geaccepteerd.

Het werk wordt nu uitgevoerd van 18 april tot en met 30 april. Om 09.00 uur op 30 april wordt de brug weer volledig in gebruik genomen.

De dienst wegen, verkeer en vervoer van de provincie Utrecht heeft de werkgroep Loosdrechtse Plassengebied toegezegd om, als dit soort zaken in de toekomst weer gebeuren, de werkgroep direct op de hoogte te stellen.

Laatste examenmogelijkheid GMDSS <16-04-2007>

Laatste examenmogelijkheid GMDSS voor invoering extra praktijktoets op 12 mei 2007!

Watersporters die toch al van plan zijn het GMDSS examen af te leggen kunnen beter even snelheid maken en zich aanmelden voor het examen op 12 mei 2007. Na die datum zal het examen zwaarder worden door invoering van een extra praktijkgedeelte.

Agentschap Telecom heeft aan het Watersportverbond bekend gemaakt dat het reguliere GMDSS (theorie)examen nu definitief gaat verdwijnen. Er zal dan voor het GMDSS examen (dat recht geeft op het Marcom-B - Beperkt Certificaat Maritieme Radiocommunicatie), zowel een verplichte theorie- als praktijktoets moeten worden afgelegd. Bezitters van een Marifooncertificaat of Basiscertificaat kunnen op 12 mei nog een laatste maal profiteren van het standaard theorie-examen onder het oude examenreglement. Daarna zal alleen nog een gecombineerd theorie/praktijkexamen worden afgenomen.

Het examen GMDSS module B is noodzakelijk voor diegenen die al in het bezit zijn van een Marifooncertificaat of een Basiscertificaat marifonie en:
- een vergunning willen hebben of behouden voor het gebruiken van hoog vermogen
zeevaartmarifoon of
- die additionele GMDSS-apparatuur, bijv. DSC, EPIRB, INMARSAT-C willen aanschaffen.

Het GMDSS examen werd onder supervisie van Agentschap Telecom drie maal per jaar afgenomen door het Watersportverbond. Het is nog niet bekend of het Watersportverbond een rol zal gaan spelen bij de praktijkexamens. Meer informatie over het examen en studiemateriaal en inschrijfformulieren zijn via de website van het Watersportverbond te verkrijgen (www.watersportverbond.nl, klik in de bovenste menubalk op Watersportverbond, vervolgens in het rolmenu daaronder op producten en vervolgens op vaarexamens.

De sluitingsdatum voor inschrijving voor het examen op 12 mei 2007 is 20 april.

Aangepaste agenda <16-04-2007>

In de agenda zijn diverse data bijgewerkt !!!

Vaartocht met gehandicapten <03-04-2007>

Vaartocht met gehandicapten 2007.
Zoals al aangekondigd in ’t Wimpeltje wordt op zondag 8 juli 2007 wederom een vaartocht met, en voor, (verstandelijk) gehandicapten georganiseerd.
Na overleg met een teamleidster van de groep is de verwachting dat er ongeveer 25 opvarenden, inclusief 5 begeleiders, zullen zijn.
Zij zijn allen afkomstig uit Schiedam, ondermeer uit de woonzorggroep: Zijlstraat 66.

Indien u dit evenement een warm hart toedraagt en u bent beschikbaar meldt u dan aan.
U kunt zich opgeven als “kapitein”, u vaart dan mee met uw schip (dit mag uiteraard ook een skiboot zijn !!) met “opstappers”, of als vrijwilliger bij hand- en spandiensten.

Opgeven kan bij Hans Leissner
0654267263
jleissner@chello.nl

Koken met sterren <23-03-2007>

"Stars in Heaven" was het zaterdagavond 17 maart in het Clubhuis van Nautica

Om 8 uur in de ochtend de inkopen doen en vervolgens de gehele dag in de keuken , onder leiding van Ronald Eekhoff werkten 8 Nauticanen zich letterlijk in het zweet om voor 46 (andere) leden een 7 gangen diner te presenteren.

Het begon met champagne en eindigde met een IJsdessert om middernacht. Iedere gang werd aan elke tafel ingeleid door "entertainer" Duf Balck

Bekijk de uitgebreide fotoreportage van deze onvergetelijke avond.

JEUGDWATERSKIKAMP <22-03-2007>

WATERSPORTVERENIGING “NAUTICA” BRIELSE MEER
JEUGDWATERSKIKAMP VAN 26 T/M 28 mei 2007
Op het Brielse Meer bij WSV Nautica wordt in het kader van de jeugdsport het leerzame, maar zeker ook gezellige pinkster-waterskikamp gehouden. Het kamp duurt drie dagen: zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei 2007. Aankomst vrijdagavond 25 mei of uiterlijk zaterdagmorgen om 08.30 uur.

Ben je 6 jaar en niet ouder dan 12 en in het bezit van een zwemdiploma, geef je dan op voor dit sportieve kamp, waar niet alleen geskied wordt, maar ook aan sport en spel wordt gedaan. De kosten bedragen € 125,-- all in, te voldoen bij aankomst. Per dag krijgen jullie 4 skibeurten en afwisselend de gelegenheid te oefenen op de skimachine in het clubhuis.

Er wordt geslapen in tenten, welke opgezet kunnen worden in de speeltuin. Niet vergeten mee te nemen: tent, luchtbed of stretcher, slaapzak, kussen, zwem- en warme kleding, trainingspak, skipak, ski(zwem-)vest en…………………….natuurlijk je ski’s.

Als afsluiting is er maandag gelegenheid om aan een skitest mee te doen.

Maandag 28 mei om + 18.00 uur wordt het waterskikamp besloten met een gezamenlijke maaltijd. Ouders en/of familieleden kunnen voor eigen rekening hieraan deelnemen. Tot vrijdagavond 25 mei kunt U dit opgeven aan Anneke Schouten.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Meld je aan! Vraag het inschrijfformulier aan via AC@wsv-nautica.nl en stuur dit ingevuld per omgaande, maar zeker vòòr 31 maart aan:Anneke Schouten, Dreischorstraat 37, 3086 PA ROTTERDAM.Tel: 010-4101480.

WSV Nautica kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke geleden schade dan ook. Deelname aan het jeugdwaterskikamp geschiedt geheel op eigen risico.

Met vriendelijke groet,

Anneke Schouten (010-4101480)
Ria Berg (0174-412012)

Examen doen voor Klein Vaarbewijs verruimd <20-02-2007>

Met ingang van medio februari 2007 is het mogelijk om vijf dagen per week gedurende het hele jaar het examen klein vaarbewijs af te leggen. De kandidaat heeft daarbij zelf de keuze voor dag en tijdstip van het examen.

Deze nieuwe manier van examen afnemen gaat via het beeldscherm. Na een geslaagde proef wordt de capaciteit van beeldschermexamens afnemen sterk uitgebreid. Als eerste wordt de openstelling van de examenlocatie in Nieuwegein verruimd van maandag tot en met vrijdag. Verder worden in 2007 locaties voor beeldschermexamens geopend in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Volgens de planning zal de examenlocatie in de regio Amsterdam in mei van start gaan en die in de regio Rotterdam in september. Begin 2008 komt er ook nog een vierde examenlocatie buiten de randstad.

Het inschrijfsysteem voor de beeldschermexamens op de website van de Stichting VAMEX (www.vamex.nl) wordt geautomatiseerd. Vanaf maart kunnen kandidaten via de website zelf een examen reserveren. Door de gewenste locatie, datum en tijd in te vullen heeft men de mogelijkheid om een examen vast te leggen. Daarbij kan men ook zien welke plaatsen nog vrij zijn. Tussen het moment van reserveren en de examendatum zit altijd minimaal 7 dagen.

De voor dit jaar aangekondigde schriftelijke examens voor het Klein Vaarbewijs op 14 april en 9 juni gaan gewoon door. Voor het examenseizoen van november 2007 tot en met juni 2008 zal medio 2007 op basis van informatie over de toename van het aantal beeldschermexamens worden besloten of de collectieve, schriftelijke examens nog worden ingepland.

De Minister van Verkeer en Waterstaat heeft de VAMEX met ingang van 1 januari 2007 voor 5 jaar aangewezen als exameninstelling voor het Klein Vaarbewijs. Daaraan is de voorwaarde verbonden dat de VAMEX haar organisatie en de examinering onderwerpt aan een voortdurende kwaliteitsborging van de Stichting Examenkamer, een onafhankelijke toezichthoudende instelling. Voor de examenkandidaten bestaat daarbij de mogelijkheid om bij klachten en bezwaren gebruik te maken van de beroepsprocedure van het College van Beroep van deze Stichting Examenkamer.

BRON: http://www.watersportverbond.nl

EISBEIN Party !! <10-02-2007>

De Eisbeinzuurkool avond was een groots succes, ruim 80 leden genoten van de specialiteiten voorgeschoteld door chef kok Ronald Eekhoff en men liet zich de champagne goed smaken. Het extra gastoptreden was een grote verrassing en zorgde ervoor dat de voetjes toch de vroege uurtjes van de vloer gingen .
Het succes van deze avond smaakt naar meer , geef u daarom nu op voor het 5 sterren diner op 17 maart a.s. ....Vol is Vol.... !!

Het Bestuur wenst alle leden en bekenden Fijne Kerstdagen en een voorspoedig <24-12-2006>

Het Bestuur wenst alle leden en bekenden Fijne Kerstdagen en een voorspoedig
2007

Kerstborrel 2006 <18-12-2006>

Op de goed bezochte Kerstborrel van zondag 17 december werden de leden verrast op diverse drankjes en op vele heerlijke hapjes in een prachtig in Kerstsfeer omgetoverd Clubhuis .

Koken met sterren verplaatst <24-11-2006>

Om diverse redenen is het evenement "koken Met Sterren" verplaatst van 16 December naar 17 Maart. verdere informatie volgt.

Nautica wint goud op clubkampioenschappen <03-10-2006>

Team Nautica 1 heeft afgelopen weekend goud verdiend bij de nationale club kampioenschappen. Het team bestaande uit Danny Vos, Jordy Schouten, Rik Snelleman en Martine Kop wist ternauwernood team Maurik 1 achter zich te laten. Danny Vos verbeterde nog 2 PR’s; Slalom 3 op 12 en figuren 6440 punten. Dit resultaat is tevens goed voor een nieuw Nederlands record voor de categorie under 17. Nautica team 2 eindigde op de 5e plaats.

Danny Vos haalt 3 finale plaatsen op EK in Mechelen. <24-08-2006>

Tijdens de voorrondes van het EK waterski in Mechelen (Belgie) heeft de Nautica Skiër Danny Vos zich voor 3 finales weten de plaatsen. Woensdag kwalificeerde Danny zich voor de Slalom en Gisteren voor de figuren finale. Vandaag is het ook gelukt om zich te plaatsen voor de finale springen. De finales worden zaterdag en zondag geskied. Voor meer informatie http://www.mwk.be/eame/eame2.htm. (zie de link bij handige links)

Brandersfeesten Schiedam 22 tm 24 september a.s. <17-08-2006>

Brandersfeesten Schiedam 22 tm 24 september a.s.

Nautica neemt voor het 2e jaar deel aan de Brandersfeesten in Schiedam.
Dit evenement waarvoor nu reeds 30 schepen van onze vereniging hebben ingeschreven is "Het" afsluitingsweekend voor alles wat vaart. Maar deelname is niet uitsluitend voor "bootbezitters", ook alle overige Nauticanen kunnen zich aanmelden. Het programma kent een aantal terugkomende aktiviteiten zoals: het gezamenlijk Diner, de Gondelvaart, het Schippersbal, het gezamenlijk ontbijt, daarnaast telt het programma dit jaar ook vele verassingen, welke dat zijn blijft "topgeheim", maar ook U zult dit zeker niet willen missen.

Was het aanmeren van grote schepen vorig jaar soms een probleem; op speciaal verzoek van Nautica is de haven uitgebaggerd (zie foto).Aanmelden en vooraf betalen (35 euro per persoon, met of zonder boot) kunt u bij de organisatie die in handen is bij Michael Kalkman & Piet Jongepier

KOM OOK NAAR GASTVRIJ SCHIEDAM ,DOE MEE AAN DE BRANDERSFEESTEN 2006 !!

BRONS VOOR RIK SNELLEMAN OP EK <16-08-2006>

Nautica skier Rik Snelleman heeft de bronzen medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap Under 21.

Deze uitzonderlijke prestatie verrichtte hij afgelopen weekend op het wedstrijdwater in Vilvoorde/Belgie.


Rik scoorde op de Slalom 1,5 boei aan 11 meter lijn , met Figuren 5080 punten en met Schansspringen maar liefst de enorme afstand van 55,20 meter.

Nautica feliciteert Rik met dit prachtige resultaat

NAUTICA CLUB GAMES GRANDIOOS SUCCES !! <10-08-2006>

Met 100 deelnemers aan het Barbequefeest en 47 skiers op het water, gekoesterd door een heerlijk zonnetje, zijn de 1e Club Games een grandioos succes geworden.

Van de jongste deelnemer van 6 jaar tot aan de oudste deelnemer van 80 jaar deed een ieder zijn uiterste best om, of aktief de slalombaan te halen, danwel met de meest ludieke act met skies op het water te verschijnen.

Met een Pyramide, in de Badkuip, op een Stoel, of op een Schijf en dan ook nog schitterend verkleed, het was een ongelofelijk Waterskispektakel op dinsdag avond 8 augustus op het water van het Brielse meer.

Het onderdeel Minibaan werd gewonnen door Pieter en Liselotte Slot, bij het onderdeel Origineelste uitvoering kwamen Laura en Cyrene Baars als beste uit de bus. Martine ,Elize en Rob Kop met hun schitterende Pyramide act wonnen bij het onderdeel Grote Slalombaan.

Tevens werd op deze avond Danny Vos gehuldigd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap Klassiek Waterskien het afgelopen weekend.
Er werd menig traantje weggepinkt het zingen van het Wilhelmus.

Vervolgens werd de bomvolle feesttent verrast met een optreden van de bekende zanger Lou Prince die het grasveld bij de Skisteiger wist te transformeren tot een grote dansvloer, waarna tot de kleine uurtjes uitbundig werd doorgefeest.

De 1e Nautica Club Games werden hiermee een grandioos succes en wederom bleek dat het Waterskien op Nautica diep in de roots verankerd zit

NK Waterski 2006 <09-08-2006>

Tijdens het afgelopen weekend gehouden NK Waterski 2006 waren zoals altijd veel Nauticanen van de partij. In totaal hebben de Nautica skiërs 41 prijzen weten te bemachtigen waarvan maar liefst 22 maal goud! De absolute topper was Danny Vos die in zijn eigen categorie (under17) overall goud wist te behalen na een eerste plaats voor slalom, springen en figuren. Daarnaast presteerde Danny het, mede door zijn fantastische figuren parcours (goed voor een eerste plaats), goud te winnen in de finale voor Open Men Overall. De 16 jarige Nauticaan mag zich dus de nieuwe Nederlands Kampioen noemen. Marjolein Jongepier wist haar negende Nederlandse kampioenschap te behalen en verdiende daarnaast 2 maal goud en 1 maal zilver.
De complete uitslag is te lezen op de website van de NWWB http://www.waterskibond.nl/default.asp/id,1026/index.htm

Goud voor Danny Vos en Marjolein Jongepier op de NK 2006 <09-08-2006>

Danny Vos en Marjolein Jongepier zijn de nieuwe Nederlands kampioenen waterski 2006. Op een overtuigende wijze wisten beide Nauticanen afgelopen weekend goud te bemachtigen in Maurik. Jordy Schouten behaalde het zilver en Rik Snelleman was goed voor de derde plaats.

Nieuwe foto's online <09-08-2006>

In de fotogalerie zijn albums toegevoegd voor de clubgames en het NK 2006. Iedereen die nog foto’s beschikbaar heeft en deze op de website met andere wil delen mag deze mailen naar webmaster@wsv-nautica.nl om de galerie te bekijken moet u zijn ingelogd. Inloggen kan door de toegangscode in te voeren linksboven op de homepage.

NAUTICA WATERSKI CLUB–GAMES & BBQ <08-08-2006>

Jij kan toch ook Waterskien dan doe je mee aan de NAUTICA WATERSKI CLUB–GAMES

DINSDAG AVOND 8 AUGUSTUS aanvang: 5 uur s’middags
voor profies en voor amateuris voor de kleintjes – de groten en de grootsten kosten per persoon : 10 euries
Inclusief skiën en inclusief grandioze BARBECUE
bij de skisteiger

* exclusief drankjes
barbecue ook zonder skien mogelijk

opgeven en vooraf betalen bij Anneke Schouten

Reisverslagen OnLine <07-06-2006>

In het afgeschermde deel voor de leden zijn de reisverslagen te lezen.
De inlogcode is gelijk aan de code van het toegangshek.

AUTORALLY WSV NAUTICA GROOT SUCCES <28-03-2006>

De afgelopen zondag gehouden Autorally bleek een groot succes. 65 deelnemers met in totaal 19 equipes reden een prachtige rit van zo,n 125 km over de eilanden Voorne-Putten , Goeree Overflakkee en de Hoekse Waard.

Moe maar voldaan deed iedereen zich tegoed aan het Indisch buffet ................................enz .

een uitgebreidt verslag volgt in het eerstvolgende verenigingsblad "het Wimpeltje"

op de foto : de trotse 1e prijswinnnaars: het equipe Koeze/Van Rijn

NAUTICA AUTORALLY ZONDAG 26 MAART <17-03-2006>

Het nieuws was al aangekondigd tijdens de Najaarsvergadering:
Nautica krijgt weer een Autorally , de scheidende en de komende voorzitter
Kerst en Piet sloegen de handen ineen en ziedaar:
Op zondag 26 maart gaat het gebeuren,
na jaren van afwezigheid houden we weer een heuse Autorally !

De zomertijd is op die dag weer een feit ,het zal dus nog langer licht zijn ,wat voor de “ver”dwalers mogelijk een voordeel zal zijn ; en ook voor de “kort”slapers is er een buitenkans : We verzamelen om 9.00 uur in het clubhuis , na de verificatie + het afdragen van het inschrijfgeld
zal er om de drie minuten gestart worden vanaf 9.45 uur .

Datum
: ZONDAG 26 MAART

Verzamelen
: 9.00 uur

Vertrek
: vanaf 9.45 uur

Lunchplaats
: Ja (is voor eigen rekening)

Koffie / Thee
: onderweg Ja = gratis

Kosten
: 5 euro per voertuig Plus 5 euro per persoon

Kinderen
: Gratis

Optie
: Na de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan een uitgebreid
Indisch Buffet a € 12,50 pp . Vooraf reserveren aub

Wat ook belangrijk is dat U zich (per direkt) aanmeldt voor deze dag , en wel door te bellen naar 010- 4266192 of 06-5338181 of naar piet@decokay-vanloenen

of bij het uw ter dienste staande organisatieteam :
Kerst en Eric Koeze
Michael Kalkman en Piet Jongepier

Brandersfeest in Schiedam, 24 en 25 september <05-10-2005>

Wat wij ons er bij voor moesten stellen wisten wij geen van allen, maar ja de Nauticanen kennende, altijd in voor een activiteit of feest, zijn er in de loop van vrijdag 19 boten aangemeerd in de Korte Haven van Schiedam, precies achter de winkel van Piet en Klazien ""Van Loenen"" geheten.
De ligplaatsen waren gereserveerd, de Nauticavlag hing al in de bomen.
Vrijdagavond zijn wij met zijn allen naar Taptoe geweest, waar wij een muziekale uitvoering met dansen in de maat gezien hebben. Vervolgens een stukje gaan wandelen op een terrasje wat gedronken, Carla van Genderen trakteerde, want zij kreeg toch een berg zakgeld van Wijnant.
Daarna gezamelijk wat gedronken bij restaurant Chique. Als afsluiting deze avond een afzakkertje genuttigd bij Rien Offers op het achterdek.
Zaterdag was de sloepenrace, waar de Kanjers van Nautica, gesponseerd door VITESSE 3e zijn geworden. Om 19.00 uur het dinner bij Van Loenen - waar wij ontvangen werden met een glas Champagne. Daar heerlijk gegeten met 64 personen - alleen zonder Remco Apon - hij had nl. de avond daarvoor één mossel gegeten die verkeerd gevallen was (of was het de alcohol). Na de maaltijd de Gondelvaart, de speedboot van Piet en Klazien helemaal verlicht en versierd met het grote Nautcia embleem met daarachter drie optimisten ook geheel verlicht. Wat een enig gezicht.
Op naar het Schippersbal in de oude Korenbeurs, gedanst, gelachen en gedronken en toen nog naar een kroegie in Schiedam. Om 04.00 zijn wij ons kooitje in gegaan. Letterlijk het kooitje, wij sliepen nl. bij Stella en Rob aan boord, dus voordat Aad in het onderste bedje gepropt was is er nog menig lachsalvo door de boot heengegaan. Zondag om 9.30 uur werden wij weer verwacht aan het ontbijt - U leest het was afzien dat weekend. Na de maaltijd met zijn allen een stadswandeling gemaakt door Schiedam welke eindigde in het Jenevermuseum waar het bakkie koffie met likeur al op ons stond te wachten. De havenmeester die alles perfect had verzorgd voor ons werd bedankt door de Voorzitter en wat kreeg hij als kado, natuurlijk een heerlijke fles Jenever. Na het optreden van ELVIS en een gezellige Rock en Roll band is iedereen zijn eigen gang gegaan want overal in het centrum van Schiedam was wel iets te zien of te doen. Om 17.00 uur was het afscheidsborreltje bij Piet en Klazien, maar het was zulk heerlijk weer dat de biertafels veel vroeger naar de Kade zijn gesjouwd en wij met de Nauticanen gezellig buiten hebben gezeten, met natuurlijk wederom weer een optreden van Shanty Koor. Even voor 17.00 uur vertelde de Havenmeester dat de bruggen eerder opgingen - of wij maar als eerste wilde vertrekken. Zo kwam er
ineens een abrupt einde aan het Brandersfeest.
Bij deze de Brandersorganisatoren en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedankt voor het gezellige weekend.

Mariette van Rijn

Derde prijs tijdens sloepenrace <03-10-2005>

Het Team Nautica 1 heeft tijdens de brandersfeesten de derde prijs gewonnen.


Een uitgebreid verslag en de foto's zijn binnenkort op de website te vinden.

Twisting By The Pool; Niet buiten maar wel succesvol !! <27-08-2005>

Het mooie weer kwam voor twisting by the pool helaas 1 dag te laat.
’s Ochtends stroomde het nog van de regen maar tegen de middag werd het gelukkig droog en kregen we tijdens het visbakken zelfs een zonnetje. Door de slechte weersvoorspelling (letterlijk en figuurlijk) is er donderdag besloten definitie uit te wijken naar het clubhuis. In de voorbereidingen was al een “nood scenario” gemaakt dus het alternatieve draaiboek kwam van de plank. Alle waterspelletjes moesten vervangen worden door “landspelletjes” en er moest andere effectapparatuur en versiering worden geregeld. Het resultaat was een tropisch ingericht clubhuis inclusief bamboe wanden, flamingo’s en heel veel kleurige versieringen. Als activiteiten waren er verder nog bananen meppen, kokosnoten vangen limbo dansen en twisten. Broer en Zus Poot gingen met de twee eerste prijzen naar huis. Op het terras stond een buitenbar en een barbecue. Hier konden Hawaï burgers en saté gegeten worden. Binnen stond een prachtige cocktailbar waar aangepaste cocktails zoals; twister, Badslipper, Glijbaan etc. besteld konden worden. Na het afsluiten van het “jeugddeel” was er een daverend optreden van de Dorstvlegels. Later op de avond hebben die nog een tweede optreden verzorgd. Vanaf 22.30 uur mochten de volwassen feesten en dat hebben ze ook gedaan. Tot twee uur was de dansvloer gevuld met jong en oud (ook erg-jong en erg-oud). Ook hebben veel nauticanen zich nog gewaagd aan het limbodansen en kokosnootvangen. Er is nog enthousiast gebruik gemaakt van het zwembad op het buiten terras. De echte bikkels hebben het zelfs als dependance van het terras gebruikt. Om 2.30 uur verliet de laatste gast het clubhuis en de organisatie deed om 5.00 uur het licht uit. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor de hulp, meedenken en samenwerking. Op naar het volgende spektakel !

Jij komt toch ook naar de Schiedamse Brandersfeesten !! <23-08-2005>

De laatste grote “buiten” aktiviteit van 2005 van onze vereniging zal het bezoek aan De Brandersfeesten in Schiedam zijn. Naar te verwachten zal een vloot van 20 schepen koers zetten naar dit grootste festijn van de regio.

Ons lid (en Schiedammer) Piet Jongepier heeft samen met lid Michael Kalkman het initiatief genomen om de leden van Nautica in de gelegenheid te stellen een weekend lang van de aktiviteiten in Schiedam te genieten.
Het programma is zo samengesteld dat kan worden deelgenomen door leden die Schiedam met de boot aandoen en aan de Korte Haven zullen afmeren, als wel die leden die op eigen gelegenheid naar de stad komen.

De Brandersfeesten Schiedam biedt voor elke leeftijdsgroep een omvangrijk programma en begint op vrijdagavond met de officiele opening, gevolgd door een indrukwekkende TAPTOE en in de plaatselijke horeca SCHIEDAM LIVE. Op zaterdag de BRANDERSMARKT, een NAUTISCHE Markt, een SLOEPENRACE
met onder andere deelname met 2 teams van Nautica.
De zaterdagavond bestaat voor de Nauticanen uit een gezamenlijk CHINEES-DINERBUFFET, gevolgd door het aanschouwen van de GONDELVAART, waarin ook Nautica met 1 schip als presentatie zal meevaren.
Daarna een bezoek aan het SCHIPPERSBAL, wat wordt gehouden in de KORENBEURS: dit is een van de mooiste gebouwen van Schiedam en op dit moment in gebruik als Museum.

De zondagmorgen begint met een gezamenlijk ONTBIJT, daarna een WANDELING langs de mooiste plekjes
van Schiedam, een bezoek aan het JENEVERMUSEUM, en wie weet wat nog meer !
De zondagmiddag “VRIJAF” om iedereen gelegenheid te geven zelf de Braderie en de vele andere programma onderdelen te bezoeken . Op zondagavond na de afscheidsborrel de terugtocht voor een aantal schepen (de sluis draait tot 22.00 uur), voor de blijvers een Pizza en nog een borrel.

Kortom een weekend niet zo ver weg van de thuisbasis in Brielle ,maar toch een verrassend programma , daarom …… NOG NIET INGESCHREVEN ??? ..NU DOEN via het inschrijfformulier op de site op of dit invullen in het Clubhuis
Vragen: schroom niet, maar stel ze aan Michael of Piet.

TOT ZIENS IN SCHIEDAM .
Vossenjacht Eng maar heeeeel leuk. <15-08-2005>

Hey Nauticaantjes,
Zoals jullie weten hebben we dinsdagavond 9 augustus om 22.00 uur, op het schoolmeestereiland een vossenjacht gehouden. De vossen waren verdeeld in 6 groepen.

Dit waren de vossen:

1 Daisy, Roy en Mark
2 Pieter en Sjoerd
3 Anja en Hans
4 Elise en Martine
5 Jeroen en Reino
6 Brigitte en Marianne

Er waren ook zes groepjes kinderen, maar die weten we niet meer.
Om 22.00 uur kwamen we met de skiboten bij het schoolmeestereiland aan. Steeds bliezen de vossen op een fluitje en daar moest je dan met je groep op aflopen.
Als je een groep met vossen had gevonden, hadden ze op een papier een vraag voor je en moest je raden wie ze waren. Ze waren verkleed, dus dat was erg moeilijk.
Sommige vossen waren ook best eng. Daarna werden we met de boten terug naar Nautica gevaren. Rond half 1 was de prijsuitreiking, en daarna ging iedereen naar bed!

Nog bedankt voor de leuke vossenjacht Peter en Chantal !!!!


Claire, Laura, Shireen en Steffany

Ome Jan Dag 2005 <24-07-2005>

Zaterdag 9 juli was het weer zover. Wat voor weer zou het deze keer zijn??? Nou ja, slechter als vorig jaar kon in ieder geval niet. Dit jaar hadden we wel enige voorzorgsmaatregelen genomen. Een grote tent om onder te zitten en 2 kleintjes voor de muziek en het eten, en natuurlijk de tent( onder leiding van ome Henk opgebouwd) op het terras. De morgen begon met goed weer en om 8.00 reden we richting VEN/Sligro om inkopen te doen. Teruggekomen werd wederom bewezen dat: “ vele handen, licht werk maken” en in een mum van tijd stond alles klaar voor een gezellige middag. En een gezellige middag dat werd het, de weergoden waren ons goed gezind, en op een paar druppels na is het de hele middag/ avond goed weer geweest. Er werd volop gegeten en gedronken en natuurlijk gedanst, op de klanken van de muziek van “DJ Ronald”. Misschien wel leuk om te weten wat er zoal gegeten is:

25 kilo speklappen
15 kilo pannekoekmix
30 liter melk
90 eieren

En niet te geloven, alles is opgegaan.

Al met al was het weer een gezellige dag/ avond.

Ik wil iedereen namens de familie bedanken voor alle hulp bij Ome Jan Dag 2005
Chantal Snijder

Blaaskapel De Dorstvlegels op bezoek bij Nautica <12-07-2005>

Op Donderdag 28 Juli komen de Dorstvlegels uit Delft bij Nautica Repeteren. Wie zijn de Dorstvlegels? Wij zijn een blaaskapel uit Delft en bestaan al 32 jaar! Opgericht 23 februari 1973. Onze band bestaat om precies te zijn uit 14 mannen en 3 vrouwen. We spelen natuurlijk met carnaval, maar ook op feestavonden, bruiloften, sportwedstrijden, braderieën, festivals, buurtfeesten of andere feesten. Kortom alles wat je maar kan bedenken; wij zijn beschikbaar. Het repertoire bestaat uit bekende meezingers, smartlappen, shownummers, populair, samba, carnavalsmuziek, dixieland, beiers en nog veel, veel meer. Maurice, de muzikaal leider arrangeert en componeert zelf onze muziek. Wij kunnen daarom ook snel inspelen op nieuwe hits.

Sail Nautica DVD Te Koop <12-07-2005>

In het clubhuis is een dvd verkrijgbaar met daarop 20 minuten hoogtepunten van Sail Nautica 2005. De DVD kost 2,50. Binnenkort zal er tevens een 5 minuten clip op de website komen te staan. Met dank aan Jan Gardien voor de opnamen.

Een dagje uit met de jeugd van Nautica <09-07-2005>

Normaal schrijft een van de kinderen een stukje voor in het Wimpeltje of tegenwoordig ook voor op de Internet site van Nautica.

Deze keer moet ik het maar eens vertellen, eindelijk het echte verhaal, het verhaal met niets als de waarheid.

s’morgens om 09:00 uur zouden we weggaan 20 schreeuwende kinderen om je heen die allemaal in een andere auto willen als dat de indeling aangeeft, schreeuwend gaan ze de auto’s in en willen muziek op zetten, die wij als chauffeurs niet echt voor ogen hebben.
Natuurlijk zijn de jongens die elk jaar te laat komen ook nu weer te laat.

Uiteindelijk gaan we dan weg. Moeder overste, onze vrouwelijke begeleidster, rijdt voorop. 80 km per uur op de A13 waar je 120 mag knap irritant normaal rijdt ze altijd te hard: "de schijnheil".

Eigenlijk al aardig opgefokt komen we dan bij Duinrell aan. Eerst een paar uur de speeltuin in en dan in de middag gaan we zwemmen.

“Eindelijk” denk je dan, kan ik even aan de koffie om even te ontspannen dit is als oudste van het stel soms best wel belangrijk.

Maar nee, ik moest weer mee het park in, want ze durven niet alleen. Dit is te hoog, dat is te donker, die is te snel enz. Natuurlijk moest ik en Moeder-overste ook nog mee in alle attracties. Ik begrijp het wel dat moeder-overste er dan ook ziek van is geworden, kotsend lag ze in het zwembad.

En dan heb je nog van die idiote kinderen die niet opletten eentje springt er voor zo’n water splash en is door en door nat, en geven mij dan de schuld, dan heb je ook nog van die grote kinderen (21 jaar) die geven € 30.—uit om met ballen te gooien op blikjes en winnen dan een beer van € 8,-

In het zwembad gingen de kinderen gelukkig allemaal een andere kant op. Denk je rustig te kunnen zwemmen, maar ook dan elke keer als er een langs komt zwemmen, zwemmen ze over je heen en duwen net even je hoofd onder water.

Om 18:00 uur weer terug naar Nautica waar we nog wat zouden gaan eten (Ab goed geregeld door jou hoor) iedereen heeft al opgegeven wat ze wilden eten, maar zit je daar aan tafel neemt opeens iedereen wat anders, ik was nog blij dat ik mijn biertje kon pakken, want zo’n klein irritant ventje met zo’n oranje zwemvestje wilde er mee van doorgaan.

Om 20:00 uur zaten ze allemaal nog op de trampoline ik ben maar naar bed gegaan bekaf en leeg !!!
De oudste van het stel.

Elke Zondag Zeilen ! <04-07-2005>

Vanaf zondag 10 juli en vervolgens elke zondag in de maanden juli en augustus kan de jeugd (en ook de wat oudere jeugd) weer onder leiding van instructeurs zeilen. daarvoor zijn wij elke komende zondag van 10:00 tot 12:00 beschikbaar. Er zijn diverse boten vaarklaar gemaakt: Optimist, Laser, Vaurien enz. We hopen op voldoende belangstelling en veel enthousiasme. Voor de ouderen, die toch ook eens zouden willen leren zeilen, kan wellicht aansluitend wat geregeld worden. Gewoon even vragen!!!!

Website online <01-07-2005>

Per 1 Juli is de nieuw vorm gegeven website van WSV-Nautica actief. De webmaster is Rene Paul. Nieuw is onder andere de agenda en de nieuws items. Ook de weersverwachting voor de komende dagen en file informatie is op de website te vinden.

De komende maanden zal het fotoalbum worden aangepast en nog een aantal handige links worden toegevoegd. Heeft u suggesties of leuke foto’s die niet mogen ontbreken mail deze dan naar info@wsv-nautica.nl.

Ook is het mogelijk een opmerking te maken in het gastenboek.

Sail Nautica 2005 groot succes ! <27-06-2005>

Afgelopen weekend (25/26 juni) hebben bijna 100 Nauticanen deelgenomen aan Sail Nautica. 22 schepen zijn afgevaren naar Dordrecht waar ze te gast waren bij de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeil Vereniging.

Vrijdagavond werd sail ingeluid met een gezellige avond in het clubhuis.
Hier werden de deelnemers verrast met ruim een uur “gratis” drinken en haring happen. Voor de niet haring liefhebber waren er voldoende alternatieven. De laatste gasten vertrokken rond 3.00 naar hun boot/caravan.

De volgende morgen vertrokken de schepen in 4 konvooien richting Voornse sluis.
De eerste twee konvooien konden vanaf 07:15 uur ontbijten en de laatste twee konvooien vanaf 08:15. De schippers kregen tijdens het ontbijt naast de bekende poloshirts een speciale fles Sail Nautica Bubbels voor alle opvarenden.

De infomap bevatte behalve nautische informatie over de vaarroute een aantal vraagstukken en een beeldpuzzel. De Schorpioen met als schipper Leen van Dop heeft de prijs (een fles wijn naar keuze van de wijnkaart uit het clubhuis) gewonnen. De waterman en de Dollar waren respectievelijk tweede en derde.

Via de Voornse Sluis - Oude Maas – Nieuwe Maas – Noord – Rietbaan (=“slopersgat”) zijn de schepen om 15.00 in Dordrecht aangekomen waar ze welkom werden geheten in de sociëteit van de Koninklijke voor “een uurtje schoot-aan”. Vervolgens kregen de deelnemers vrijaf met het verzoek om zich rond 19.00 uur te melden in “De Raedtskelder” onder het Stadhuis van Dordrecht. Hier is genoten van een zes gangen diner, drankjes en entertainment. Om 03.30 uur ging het laatste lampje uit; een geslaagde avond.

De volgende ochtend werd er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in de De Raedtskelder. Aan de uitslapers is gedacht want met kon tot 10.30 aanschuiven.

Rond de middag vertrokken de meeste schepen weer richting Nautica. Dit keer werd er gevaren over de oude maas. Door een flinke “mee-stroom” lagen de eerste schepen al om 14.00 uur in de sluis. Het duurde toch nog tot 16.00 uur voordat alle schepen geschut waren maar door het mooie weer, de flessen Sail Nautica bubbels en de muzikale begeleiding aan boord van de Watergeus waren ook dat weer heel gezellige uurtjes.

Vanaf de sluis zijn we in 1 konvooi, onder aanvoering van de Watergeus, terug gevaren naar Nautica waar vanaf 18.00 uur voor de eerste mensen het traditionele captainsdinner geserveerd werd.

Terugkijkend een heel geslaagd weekend waarbij de weergoden ons gelukkig goed gezind waren. Dank aan de organisatie met aan het voortouw Wijnant van Genderen en Aad Middelburg.

Op naar Sail Nautica 2006 !

Wijnkaart in Clubhuis <01-06-2005>

Vanaf dit weekend kan er in het Clubhuis gekozen worden uit een ruime selectie witte, rode en rosé wijnen. Ook aan de liefhebbers van bubbels is gedacht door een frisse Cava en een uitmuntende champagne op de kaart te zetten. Vraag om de wijnkaart en laat u verassen door de mogelijkheden.

(ingezonden) Geboren <25-04-2005>

Hallo ik ben Caroline, De dochter van George en Greetje Kluiters. Langs deze weg wil ik alle nauticanen ter land en ter water, mede namens mijn kinderen, ontzettend bedanken voor alle hulp na onze terugkomst uit Amerika en voor alle kado’s na de geboorte van mijn zoon Kyle.
Jullie belangstelling en medeleven hebben ons zeer goed gedaan. Ik wens iedereen een droge en zonnige zomer toe en we zullen zeker af en toe ook komen genieten op Nautica. Nogmaals hartelijk dank. Caroline Kluiters, Tom, Jeanine en Kyle

Einde Kaartseizoen <05-04-2005>

Het kaartseizoen 2004-2005 zit er weer op. Evenals vorig jaar zijn Lenie Veenman (jokeren) en Jannie Vieveen (klaverkassen) als eerste geëindigd in de kaart competitie.

Het nieuwe kaartseizoen begint op zondag 9 oktober en vervolgens op: 30-10, 20-11, 11-12, 15-01, 05-02, 19-02, 19-03 en 09-04. Noteer dit alvast in uw agenda.

Beveiliging:

Code:

Agenda: